Nvidia a depășit Microsoft și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

0
Publicat:

Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie din lume, după ce prețul acțiunilor sale a atins marți un maxim istoric, relatează BBC.

CEO Satya Nadella și președintele și CEO al NVIDIA Founder,  Jensen Huang, la Microsoft Ignite 2023
CEO Satya Nadella și președintele și CEO al NVIDIA Founder, Jensen Huang, la Microsoft Ignite 2023

Ziua de tranzacționare s-a încheiat la aproape 136 de dolari americani (630,12 RON) pe unitate, în creștere cu 3,6% în fața Microsoft. Compania a reușit să depășească Apple săptămâna trecută.

Compania americană Nvidia produce cipuri necesare pentru software-uri de inteligență artificială (AI), iar cererea pentru produsele sale i-a sporit considerabil vânzările și profiturile în ultimii ani.

Creșterea de marți înseamnă că piața evaluează acum compania la 3,34 miliarde de dolari, prețul fiind aproape dublu față de cel de la începutul acestui an. În urmă cu opt ani, acțiunile valorau mai puțin de 1% din prețul actual, potrivit BBC.

Succesul Nvidia vine pe fondul unei competiții acerbe între dezvoltatorii AI. Microsoft, Alphabet, compania mamă Google, Meta, dar și Appel sunt doar câțiva dintre giganții tech care se luptă pentru a crea un produs absolut câștigător.

Competiția este una benefică pentru Nvidia, care domină cea mai mare parte a pieței de cipuri AI.

În luna mai, după ce a fost publicate ultimele rezultate financiare, analistul de tehnologie Quilter Cheviot, Ben Barringer, a declarat că Nvidia "a depășit încă un obstacol foarte mare, iar cererea nu dă semne de oprire".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite