Nuclearelectrica are un nou consiliu de administraţie, provizoriu. Daniela Lulache şi Bogdan Stănescu nu au mai fost aleşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Lulache
Daniela Lulache

Nuclearelectrica are un nou consiliu de administraţie provizoriu, impus de Ministerul Energiei, care controlează toate deciziile în adunarea generală a acţionarilor şi care a decis să nu îi mai numească de această dată pe Bogdan Stănescu şi pe Daniela Lulache, actualul directorul general al societăţii.

Daniela Lulache ocupa postul de director general al Nuclearelectrica din aprilie 2013.

Noul consiliul de administraţie numit de minister este format din Eva-Georgeta Andreaş, Cristian Romulus Anton, Cristian Gentea, Ionuţ Mişa, Florin Tătar, Iulian Robert Tudorache şi Sebastian Tcaciuc, potrivit News.ro.

Tcaciuc a fost numit în AGA din 23 decembrie 2013, mandatul său urmând să expire în 23 decembrie 2017.

Iniţial, din partea unui acţionar minoritar, au fost propuşi pentru posturile de membri provizorii în consiliul de administraţie al Nuclearelectrica şi actualul director general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, şi Bogdan Stănescu.

Acesta ocupa anul trecut 25 de diverse funcţii în instituţii şi companii publice, după ce a fost consilier al lui Bogdan Olteanu, în perioada în care acesta era viceguvernator al Băncii Naţionale a României. 

Boardul Nuclearelectrica îi include, cu girul Ministerului Energiei, pe fostul preşedinte al Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive, Florin Tătar, pe o fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Eva-Georgeta Andreaş, şi pe Cristian Romulus Anton, fost consilier personal în Ministerul Economiei, între 2012 şi 2013, care a candidat anul trecut din partea ALDE pentru funcţia de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Cristian Gentea este consilier local în Piteşti, preşedinte al PSD Piteşti şi secretar executiv interimar al PSD Argeş.

Ionuţ Mişa este director general al Direcţei Generale de Administrare a marilor contribuabili din cadrul ANAF, şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor începând din luna ianuarie.

Iulian Robert Tudorache este secretar de stat în Ministerul Energiei şi fost consilier al fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea.

Recent, consiliul de administraţie a aproba prelungirea mandatului de director general al Danielei Lulache pe o perioadă de patru luni, începând cu 1 mai, fiind vorba de un mandat provizoriu, având în vedere că mandatul actual va expira la 30 aprilie.

Decizia consiliului de administraţie a fost adoptată pe 11 aprilie şi acceptată de directorul general în data de 13 aprilie.

Recent, ministrul Energiei, Toma Petcu, s-a declarat nemulţumit de conducerea producătorului de energie, după ce a reziliat în urmă cu mai bine de un an contractul cu Compania Naţională a Uraniului (CNU).

Nuclearelectrica a realizat anul trecut o producţie netă de energie în scădere la 10.388 GWh, de la 10.709 GWh în anul 2015. Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 2,09 miliarde lei (464 milioane euro).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite