Noi ameninţări ale Gazprom: La iarnă, Europa va plăti 4.000 de dolari pe mia de metri cubi de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gazprom conducta

Gazprom sugerează că Europa va plăti 4.000 de dolari pe mia de metri cubi de gaze naturale în această iarnă, după cum a postat chiar compania.

„De remarcat că la bursele la vedere din Europa, preţurile gazelor au depăşit marca de 2 500 de dolari, potrivit estimărilor conservatoare, dacă tendinţa se va menţine, iarna preţurile vor depăşi 4.000 de dolari la 1.000 de metri cubi.”, a scris Gazprom pe pagina sa de Telegram.

Potrivit Gas Infrastructure Europe, din 14 august, rezervele de gaze din instalaţiile UGS europene au fost completate cu 48,6 miliarde de metri cubi. Pentru a atinge nivelul de ocupare UGS la începutul sezonului de retragere 2019/2020, companiile vor trebui să pompeze încă 23,8 miliarde de metri cubi, notează Gazprom.

În cadrul raportului său privind producţia şi furnizarea de gaze naturale pe primele şaote luni din acest an, Gazprom notează că 

De la 1 ianuarie până la 15 august 2022, Gazprom, conform datelor preliminare, a produs 274,8 miliarde de metri cubi. m de gaz. Aceasta este cu 13,2% (41,7 miliarde de metri cubi) mai puţin decât anul trecut.

Cererea de gaze a companiei din sistemul de transport al gazelor pe piaţa internă a scăzut în această perioadă cu 2,3% (cu 3,6 miliarde metri cubi).

Exporturile către ţările din afara CSI s-au ridicat la 78,5 miliarde de metri cubi. m - cu 36,2% (cu 44,6 miliarde de metri cubi) mai puţin decât în ​​aceeaşi perioadă a anului 2021. Gazprom furnizează gaz conform comenzilor confirmate.

Exporturile de gaze către China sunt în creştere prin gazoductul Power of Siberia în cadrul unui contract bilateral pe termen lung între Gazprom şi CNPC. Livrările depăşesc în mod regulat cantităţile zilnice contractate.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite