Nicolae Ciuc─â cere ministerelor s─â accelereze ritmul de lansare a apelurilor ┼či ghidurilor de proiecte din PNRR

0
0
Nicolae Ciuca la intalnirea cu Comitetul Economiei Germane FOTO Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Nicolae Ciuc─â a convocat, luni, ├«ntr-o reuniune extraordinar─â, Comitetul Interministerial de Coordonare a Planului Na┼úional de Redresare ┼či Rezilien┼ú─â, el cer├ónd dinamizarea ritmului de lansare a apelurilor ┼či ghidurilor de proiecte din PNRR.

┬áToate ministerele trebuie s─â depun─â eforturile necesare pentru a implementa reformele asumate, dar s─â ┼či atrag─â banii europeni conform program─ârilor, a spus premierul.

Potrivit Executivului, în cadrul reuniunii, au fost prezentate elementele de dialog cu Comisia Europeană realizate după depunerea de către ţara noastră a primei cereri de plată aferente PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro.

ÔÇŁCu acela┼či prilej, participan┼úii au prezentat stadiul procedurilor de validare a jaloanelor ┼či ┼úintelor asumate pentru trimestrul I al acestui an. Totodat─â, a fost evaluat stadiul implement─ârii m─âsurilor necesare pentru ├«ndeplinirea ┼úintelor ┼či jaloanelor cu termen de realizare ├«n trimestrul al doileaÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicatul oficial.┬á

Premierul Nicolae Ciuc─â a cerut dinamizarea ritmului de lansare a apelurilor ┼či ghidurilor de proiecte din PNRR.

ÔÇťGuvernul a lansat deja o serie de programe de finan┼úare, ├«n domenii precum dezvoltarea comunit─â┼úilor locale, educa┼úie, energie, cultur─â. Anul acesta Rom├ónia are ┼čansa de a folosi 10 miliarde de euro din PNRR, din prefinan┼ú─âri ┼či cereri de plat─â. Toate ministerele trebuie s─â depun─â eforturile necesare pentru a implementa reformele asumate, dar s─â ┼či atrag─â banii europeni conform program─ârilor. Al─âturi de programele opera┼úionale ┼či cele na┼úionale, vom genera, astfel, mecanismul necesar dezvolt─ârii economice ┼či moderniz─ârii ┼ú─âriiÔÇŁ, a declarat ┼čeful Executivului.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite