Ne pândeşte un nou boom imobiliar? Piaţa rezidenţială se simte mai bine, dar lecţia crizei nu se uită uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Isărescu a avertizat că dobânzile scăzute din Europa ar putea genera un nou val de investiţii imobiliare speculative
Isărescu a avertizat că dobânzile scăzute din Europa ar putea genera un nou val de investiţii imobiliare speculative

Piaţa imobiliară a primit o gură de oxigen în condiţiile ieftinirii creditelor, dar şi a trendului de stabilizare a preţurilor. Ultimele săptămâni au adus în lumina reflectoarelor mai multe temeri ale economiştilor cu privire la piaţa imobiliară, legate de posibilitatea unui nou boom imobiliar.

În România discutăm despre o piaţă rezidenţială în revenire, cu tranzacţii în creştere şi preţuri care au rămas relativ stabile în ultimii ani. De asemenea, grosul cererii vine din zona Prima Casă, ceea ce a determinat ca şi oferta să se concentreze în această zonă. O revigorare se resimte şi în zona de dezvoltări rezidenţiale, fiind în construcţie mii de apartamente noi doar în Capitală. Totuşi, în ciuda trendului pozitiv, piaţa este în continuare una fragilă.

„Este prematur să vorbim de un nou boom. Spre exemplu, dacă anul acesta se vor finaliza în Bucureşti un număr de locuinţe în ansambluri rezidenţiale cu 5.000 mai mare decât anul trecut, numărul în sine poate fi considerat mic într-un total de zeci de mii de tranzacţii care se încheiau anual în Bucureşti – inclusiv în perioada de după declanşarea crizei economice”, a declarat Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Citeşte pe wall-street mai multe despre cum a evoluat piaţa imobiliară locală la nivel de preţuri şi cerere şi cât de aproape este de fapt un nou boom.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite