N-ai luat Bacul, ai până-n 24 de ani şi vrei să te lansezi în afaceri? Programul „Garanţii pentru Tineri“ te poate ajuta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul se adresează tinerilor cu vârsta de până la 24 de ani
Programul se adresează tinerilor cu vârsta de până la 24 de ani

În această perioadă se desfăşoară un program-pilot intitulat „Garanţii pentru TINEri!“, organizat de Ministerul Muncii în parteneriat cu Consiliul Naţional al IMM-urilor, Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători şi Blocul Naţional Sindical. Cu un buget de 18.655.122,97 lei, programul acoperă regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia şi Sud-Est.

Conceptul de „garanţie pentru tineri” urmăreşte ca tinerii cu vârsta mai mică de 24 de ani, care şi-au pierdut locul de muncă sau care nu au reuşit să se angajeze după terminarea studiilor, să primească, în decurs de patru luni de la înregistrarea la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sau la centrele de garanţii pentru tineret, o ofertă de bună calitate de angajare, de continuare a educaţiei, intrare în ucenicie sau efectuarea unui stagiu.

Proiectul „Garanţii pentru TINEri!” se derulează până la 30 iunie 2015 şi se adresează exclusiv tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.

Planul de acţiune constă în acces la servicii integrate de informare, consiliere şi orientare, formare profesională, ucenicie, prospectare şi mediere, în vederea ocupării unui loc de muncă şi asistenţă în iniţierea de afaceri independente.

Concret, beneficiarii vor urma cursuri de calificare de nivelul 1 (360 ore) sau nivel 2 (720 ore), stagii-pilot de ucenicie sau cursuri de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale.

Cele mai bune 144 de idei de afaceri vor fi premiate, iar autorii lor îndrumaţi în iniţierea de afaceri independente.

Deplasările de acasă la curs se decontează

Important de menţionat este că la aceste cursuri se pot înscrie tineri cu 12 clase fără bacalaureatul absolvit, tineri cu 10 clase şi chiar numai cu opt clase.

Iar cursurile nu sunt doar gratuite, ci şi subvenţionate, în sensul că organizatorii pot deconta cheltuielile cu deplasarea de la curs la domiciuliu pentru beneficiarii care locuiesc în alte localităţi.

ATENŢIE: Organizatorii programului ne-au transmis că mai sunt doar câteva locuri vacante şi principiul după care se fac înscrieri este „primul venit, primul servit“.

Lansează-te în afaceri!

Schema-pilot de garanţii pentru tineri include şi un program integrat adresat tinerilor viitori întreprinzători, care va conţine 20 de stagii antreprenoriale de 15 zile pentru 500 de tineri.

În urma rezultatelor obţinute la examenul de certificare şi a elaborării planurilor de afaceri, vom identifica 100 de tineri care vor beneficia, suplimentar, de asistenţă şi consultanţă individuală pentru iniţierea propriei afaceri.

Cursurile vor fi susţinute de un furnizor de formare profesională acreditat de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Demersurile de consultanţă vor avea un pronunţat caracter practic şi vor aborda subiecte precum: elaborarea unui plan de afaceri realist şi eficient, atragerea resurselor financiare şi umane necesare, elemente concrete privind conducerea şi administrarea companiei, cunoştinţe de bază privind fiscalitatea etc.

Înscrie-te în programul de sprijin pentru antreprenoriat! Pentru a participa la cursuri, trebuie să îndeplineşti condiţiile de mai jos:
1.    Ai vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani.
2.    Nu lucrezi.
3.    Nu mergi la şcoală.
4.    Nu participi la alte activităţi de formare profesională.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite