Musk își propune să încheie acordul cu Twitter până pe 28 octombrie

0
Publicat:

Omul de afaceri Elon Musk a declarat că plănuiește să încheie acordul pentru achiziționarea Twitter până vineri, arată Bloomberg  într-un articol publicat marți, citând surse. Potrivit acestora, anunțul a fost făcut anunțul în urmă cu o zi, în timpul unei videoconferințe între Musk și bancherii care au ajutat la finanțarea tranzacției. Băncile care finanțează achiziția au finalizat contractul de împrumut și sunt în proces de semnare a documentației.

Fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk. Foto: Shutterstock
Fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk. Foto: Shutterstock

Băncile sunt de așteptat să primească o notificare cu privire la împrumut marți, fondurile fiind păstrate într-un cont escrow până joi, clarifică Bloomberg.

Reprezentanții lui Musk nu au răspuns solicitării de comentarii a agenției. Twitter și Morgan Stanley, o bancă implicată în tranzacție, au refuzat, de asemenea. să comenteze.

În aprilie, directorii Twitter au anunțat că Musk s-a oferit să achiziționeze rețeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. În mai, antreprenorul a spus că încearcă să obțină informații de la companie care să confirme că ponderea conturilor false utilizate pentru trimiterea în masă a mesajelor publicitare reprezintă mai puțin de 5% din numărul total de conturi din rețea socială. Nu i-au fost furnizate astfel de date, iar la începutul lunii iulie, avocații lui Musk au notificat compania că refuză să cumpere. Pe 12 iulie, Twitter a intentat un proces în încercarea de a-l forța pe Musk să-și îndeplinească obligațiile.

Pe 4 octombrie, Bloomberg a raportat că Musk a decis să reînnoiască acordul și să achiziționeze Twitter la prețul inițial. În aceeași zi, un reprezentant al rețelei de socializare a confirmat primirea unei scrisori corespunzătoare cu o ofertă de la Musk. Pe 7 octombrie, un judecător din Delaware a suspendat procesul Twitter împotriva lui Musk până pe 28 octombrie. Potrivit The Washington Post , afacerea este de așteptat să se încheie până la acea dată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite