Elon Musk va concedia 75% din angajați după ce va prelua Twitter

0
Publicat:

Elon Musk intenţionează să elimine aproape 75% din posturi la platforma de reţea socială Twitter dacă preia compania, a relatat joi Washington Post, citat de DPA.

Elon Musk anunță concedieri masive după ce va prelua Twitter FOTO Shutterstock
Elon Musk anunță concedieri masive după ce va prelua Twitter FOTO Shutterstock

Musk plănuieşte să reducă numărul de angajaţi la companie de la 7.500 la aproximativ 2.000, potrivit Washington Post.

Twitter plănuia deja reduceri semnificative, cu eliminarea a 25% din personal până la sfârşitul anului 2023 şi închiderea centrelor de date cheie, scrie Washington Post.

Cu toate acestea, potrivit ziarului american, planurile miliardarului ar avea impact asupra utilizatorilor Twitter, cu un risc crescut de piratare şi expunere la material ofensator.

Musk a propus iniţial să cumpere compania, dar a dat înapoi în aprilie, spunând că Twitter a făcut afirmaţii false cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.

Ca răspuns, Twitter l-a dat în judecată pe Musk, pentru a-l forţa să încheie acordul. Un proces de cinci zile a fost programat la începutul acestei luni în statul Delaware (estul SUA), totuşi între timp Musk şi-a confirmat oferta iniţială.

Dar miliardarul şi platforma de social media încă sunt în dispută privind detaliile importante care trebuie clarificate pentru a finaliza acordul şi există în continuare o incertitudine asupra tranzacţiei.

Pentru a evita procesul, Musk trebuie să finalizeze afacerea de 44 de miliarde de dolari până la 28 octombrie.

Compania Twitter le-a dat joi asigurări angajaţilor săi că nu intenţionează să realizeze concedieri masive, în pofida relatărilor The Washington Post, transmite EFE.

Într-un e-mail intern, avocatul principal al companiei, Sean Edgett, a declarat că Twitter nu pregăteşte concedieri, la doar câteva ore după apariţia articolului din The Washington Post. 

Investigat de autoritățile federale din cauza acordului cu Twitter

Omul de afaceri american Elon Musk este investigat de autoritățile federale din cauza unui acord cu Twitter, scria Bloomberg la 14 octombrie, citând un document al instanței.

Elon Musk este în prezent investigat federal pentru comportamentul său în legătură cu achiziția Twitter”, a declarat Bloomberg.

La rândul său, Reuters  notează că Twitter a trimis în urmă cu câteva luni o solicitare avocaților lui Musk prin care le-a cerut corespondența antreprenorului cu autoritățile federale, dar nu au fost furnizate mesaje.

Twitter vrea aceste documente pentru că abordează probleme cheie în acest proces”, a citat Bloomberg din procesul care se derulează între Twitter și Elon Musk

Investitorul în Twitter, Giuseppe Pampena l-a dat în judecată pe Musk pentru manipularea prețurilor acțiunilor rețelei de socializare. Investitorul este convins că Musk, după ce a fost de acord la începutul lunii octombrie să reia achiziția Twitter, „a recunoscut în esență că a blufat în tot acest timp”, anunțând ieșirea din afacere. „Activitățile frauduloase și ilegale” ale lui Musk au prăbușit acțiunile rețelei de socializare, au rănit investitorii companiei, în timp ce au îmbunătățit poziția de negociere a miliardarului american, reiese din cererea de chemare în judecată din cadrul unui proces intentat la un tribunal federal din San Francisco. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite