Ministrul Transporturilor anunţă o „restructurare masivă“ la Tarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adrian Rădulescu
FOTO Adrian Rădulescu

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a anunţat că vor avea loc schimbări majore la Tarom, în perioada următoare, inclusiv o „restructurare masivă“.

„Veţi vedea o schimbare majoră la Tarom, în perioada următoare. Inclusiv o restructurare masivă”, a spus Răzvan Cuc, luni, la Antena 3.

Cuc a detaliat săptămâna trecută că vor exista modificări ale structurii companiei. „Noi oricum aveam intenţia, am vorbit cu doamna director Mezei, chiar săptămâna trecută, să transforme direcţia tehnică într-un centru de profit separat, astfel încât să se autosusţină. Deci practic, pe tehnicul de la TAROM vom face o companie separată, TAROM-ul îi va da comenzi şi se va autosusţine, să vedem dacă e nevoie chiar de atâţia oameni câţi sunt acolo, vedem şi ce piese au pe stoc ş.a.m.d. Mai departe, TAROM-ul funcţionează normal, tehnicul, hangarul, funcţionează normal, deci nu sunt probleme vizavi de siguranţa pasagerilor, aşteptăm rezultatele şi noi, ale anchetei, să vedem ce se întâmplă”, a spus Răzvan Cuc.

Comentariile sale vin în contextul în care, săptămâna trecută, DIICOT a anunţat că procurorii au ridicat documente de la sediul Tarom şi au făcut percheziţii.

Potrivit DIICOT, procurori de la structura centrală şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Poliţie Transporturi au făcut săptămâna trecută, marţi, 25 de percheziţii domiciliare (14 în Bucureşti, 7 în Ilfov, 2 în Prahova şi câte una în Dâmboviţa şi Brasov), într-un dosar în care se face urmărirea penală „in rem”, vizând săvârşirea de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie. De asemenea, în acest dosar procurorii au ridicat documente de la sediul Tarom şi a fost făcută o percheziţie la punctul de lucru al unui sindicat.

Directorul general al companiei Tarom, Mădălina Mezei, a declarat atunci pentru Mediafax că au fost predate procurorilor DIICOT înscrisuri, iar percheziţiile au vizat doar biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. „Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (cu privire la fapte, n.r.)”, a declarat Mădălina Mezei, directorul general al companiei Tarom.

Ministrul Transporturilor a afirmat atunci că instituţiile competente trebuie să-şi facă treaba până la capăt, iar compania îşi desfăşoară activitatea normal, nefiind probleme legate de siguranţa pasagerilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite