Ministrul Muncii afirmă că pensiile pot creşte cu mai mult de 10%: Sunt convinsă că se pot găsi soluţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spunea că bugetul nu poate susţine o creştere a pensiilor mai mare de 10 procente, însă ministrul Muncii Violeta Alexandru susţine că se pot găsi resurse pentru un procent mai mare.

„Ar trebui să avem o poziţie clară cât mai devreme cu putinţă. 10 la sută e o cifră pe care colegul meu probabil a fundamentat-o. Sunt convinsă că se pot găsi soluţii pentru chiar mai mult de atât, dar las specialiştii care au acces la finanţe. Noi le-am pus la dispoziţie toate informaţiile. Mi se pare util să se centralizeze toate datele. Cred că pot fi optimizate anumite cheltuieli în sistemul public. E o cale”, a spus ministrul Muncii Violeta Alexandru.

Ea a afirmat însă că, în acelaşi timp, este de acord cu abordarea raţională care spune că trebuie să gestionezi un proces de mărire care să fie susţinut şi în anii viitori.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat la Digi24 că va prezenta două scenarii în Guvern, cu privire la creşterea pensiilor. Primul prevede o creştere cu 10% de la 1 septembrie, şi nu cu 40%.

„Este ceea ce putem în acest moment, o creştere de 10% anul acesta poate să susţină acest buget, deşi şi 10% în contextul în care veniturile la buget scad, avem sectoare în economie închise, şi acesta este un efort enorm”, a spus Cîţu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite