Cîţu: O creştere a pensiilor de 10% este ceea ce putem în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO gov.ro
Florin Citu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat că o creştere de 10% a pensiilor în acest an este ceea ce poate susţine bugetul în acest moment.

Florin Cîţu a anunţat că va prezenta premierului două scenarii pentru pensii, dintre care unul prevede o creştere de 10%. Ministrul a evitat să spună dacă cel de-al doilea scenariu prevede o majorare.

„Voi prezenta premierului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment şi fiecare cu riscul său. Unul este o creştere cu 10% a pensiilor, dar şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariul îl prezint premierului întâi. Există dorinţa şi îmi doresc foarte mult să creştem pensiile la începutul lui septembrie, dar să fim oneşti, avem un milion de oameni care au intrat în şomaj, avem companii care trebuie să se împrumute”, a spus ministrul, la Digi24.

El a afirmat că vor creşte pensiile în septembrie şi că o majorare de 10% este ceea ce se poate face.

„O să creştem pensiile în septembrie. Este ceea ce putem în acest moment, o creştere de 10% în anul acesta este cea ce poate să susţină acest buget. Putem pe termen scurt să facem tot felul de nebunii cum a făcut PSD, dar trebuie să fim responsabili”.

„O opinie personală: acest proiect de lege a fost făcut fără sursă de finanţare şi dezechilibrează major stabilitatea economică a României, nu numai în 2020. Anul viitor sunt (cheltuieli cu pensiile de, n.r.) aproape 50 de miliarde de lei în plus. Pentru investiţii am alocat 50 de miliarde”, a mai spus ministrul. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite