Ministrul Mediului, vizită la prima fabrică din România care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi. Cât a costat şi ce capacitate are

0
0
FOTO Ministerul Mediului
FOTO Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a vizitat, luni, la Sebeş, prima fabrică din România care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi, inaugurată în luna mai a acestui an.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii Ministerului Mediului, Reverse Vending Machines – RVM sunt echipamente inteligente de colectare selectivă pentru ambalaje de băuturi de unică folosinţă din plastic, sticlă sau aluminiu. 

„Investiţia totală în construcţia fabricii depăşeşte 2 milioane de euro pentru o suprafaţă de producţie de 2870 mp. Aceasta constituie o premieră la nivel naţional, Envipco fiind pionier pe piaţă în domeniul producţiei de echipamente inteligente de colectare”, a transmis ministerul.  

Sursa citată a precizat că unitatea de producţie din Sebeş are o capacitate de producţie, prevăzută pentru anul 2022, de peste 6000 de RVM-uri şi de peste 15000 de unităţi, pentru anul 2023.  

„Aceste aparate, încurajează oamenii să arunce sticlele de plastic şi dozele de băuturi nedorite într-un mod responsabil, introducându-le în aceste automate”, a mai precizat Ministerul Mediului.  

„Înfiinţarea şi operaţionalizarea Sistemului garanţie-returnare în România este foarte aproape şi e important să ştim că avem capacitatea să susţinem acest efort uriaş, pentru că SGR va fi cu adevărat cel mai mare proiect logistic realizat în România, în ultimii 30 de ani. Aşadar, nu putem decât să ne bucurăm atunci când companii cu experienţă aleg să investească în România şi să facem tot ce ţine de noi să sprijinim genul acesta de investiţii”, a declarat ministrul  Tánczos Barna. 

Potrivit datelor transmise de Alba24.ro, Envipco România a deschis, în data de 4 mai, la Sebeş, singura fabrică din ţară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi.

Informaţii despre fabrică

- Urmează să deservească întreaga zonă a Europei.

- Suprafaţă de producţie – 2.870 mp

- Suprafaţă de birouri – 520 mp

- Capacitate de producţie prevăzută pentru 2022 – 6000 RVM-uri (Reverse Vending Machines),

- Capacitate de producţie prevăzută pentru 2023 – 15000 RVM-uri

Compania produce echipamente inteligente de colectare selectivă (Reverse Vending Machines – RVM) pentru

ambalaje de băuturi de unică folosinţă din plastic, sticlă sau aluminiu.

Impactul local al afacerii:

- Investiţie – 2.000.000 EUR

- Număr actual de angajaţi – 20

- Număr prevăzut de angajaţi la sfârşitul anului 2022 – 40

- 90% din componentele folosite la construcţia RVM-urilor sunt procurate din România.

Envipco este un producător global de Reverse Vending Machines (RVM) cu peste 40 de ani experienţă în fabricarea şi operarea soluţiilor de colectare şi reciclare. Cu sediul central în Amsterdam, Olanda operează peste 7.100 de aparate în Statele Unite ale Americii, Australia, Franţa, Suedia şi Grecia.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite