Ministrul francez de finanțe promite reforme structurale pe fondul retrogradării lui Fitch

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bruno Le Maire a citat ca exemplu „proiectul de lege de stimulare a industriei ecologice, care va deschide noi instalații industriale și va crea locuri de muncă suplimentare”.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Franța va continua calea reformelor structurale, a declarat sâmbătă ministrul Economiei, Finanțelor, Industriei și Suveranității Digitale al țării, Bruno Le Maire, comentând scăderea ratingului Franței de către Fitch.

Avem în față o serie întreagă de reforme structurale care vor accelera transformarea modelului economic francez”, a spus ministrul într-un interviu acordat Agence France-Presse. Ca exemplu, el a citat „un proiect de lege privind stimularea industriei verzi, care este pregătit de guvern și care va permite deschiderea de noi instalații industriale și crearea de locuri de muncă suplimentare”. Proiectul de lege este de așteptat să fie prezentat în Franța săptămâna viitoare.

Puteți fi siguri că ne angajăm pe deplin să reducem deficitul și să accelerăm procesul de reducere a cheltuielilor publice”, a spus Le Maire, care participă la o reuniune a miniștrilor de finanțe din UE, la Stockholm.

Vineri, agenția internațională de rating Fitch a anunțat o retrogradare a ratingului pe termen lung al Franței în valută, cu o perspectivă stabilă, de la AA la AA-. Unul dintre principalele motive indicat de experți pentru modificările în sens negativ ale acestui indicator este reprezentat de protestele în masă provocate de reforma pensiilor.

Legea reformei pensiilor, care prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani și desființarea regimurilor speciale de pensii, a fost semnată de președintele Franței la jumătatea lunii aprilie. Măsurile urmează să intre în vigoare în toamna anului 2023. Reprezentanții sindicali au spus că vor continua demonstrațiile și grevele până când autoritățile vor abroga legea. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite