Ministrul Energiei cere verificarea furnizorilor de electricitate: Au preţuri mult prea mari de la 1 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
virgil popescu

Ministrul Energiei cere Consiliului Concurenţei să verifice noile preţuri impuse de furnizorii de energie electrică pentru românii care nu-şi schimbă contractul de la 1 ianuarie.

Virgil Popescu a declarat, la Digi FM, că furnizorii mari de energie majorează abuziv preţurile odată cu liberalizarea pieţei. E vorba de aşa-numitul „serviciu universal”. Concret, românii care nu semnează un contract cu un furnizor de anul viitor, rămân în acest serviciu universal şi vor plăti facturi mai mari chiar şi cu 25%. 

"De la 1 ianuarie, toţi clienţii din piaţa reglementată trec automat în piaţa serviciului universal. După părerea mea, furnizorii au abuzat de acest lucru şi au impus un preţ în serviciul universal mai mare decât cel din piaţa concurenţială. Vorbim de preţuri mai mari şi cu 25%. Acest preţ al serviciului universal nu va rămâne aşa, am discutat cu preşedintele Consiliului Concurenţei şi voi solicita în scris să verifice cum au fost făcute aceste preţuri, care mi se par a fi artificial mărite. Poate sunt oameni mai conservatori, nu vor să se mute acum, iar aceasta nu este o practică concurenţială corectă", a spus Popescu. 

Ministrul Energiei le-a recomandat românilor să verifice calculatorul de preţuri de pe site-ul ANRE, acolo unde se află toate ofertele tuturor furnizorilor şi să-şi aleagă un furnizor cu cel mai bun preţ din piaţa concurenţială. El a adăugat că oricând se pot muta la alt furnizor de energie care oferă un preţ mai avantajos. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite