Ministrul Energiei: Au fost depuse 668 de aplicaţii pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis, miercuri seară, că au fost depuse 668 de aplicaţii pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

„PNRR - ENERGIE. Astăzi la ora 17:00 s-a înschis call pentru depunerea proiectelor pentru fonduri din PNNR destinate investiţiilor pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară. Au depus proiecte 668 de aplicanţi”, a anunţat, miercuri seară, Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.  

Ministrul Energiei prcizează că valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este: 

Energie eoliană 

- 1.300.000 Euro/MW- pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv); 

- 650.000 Euro/MW- pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW. 

Energie solară 

- 750.000 Euro/MW – pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv); 

- 425.000 Euro/MW – pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

„Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiţii”, a mai precizat oficialul.  

Acesta a anunţat, de asemenea, că au fost supuse dezbaterii publice documentele aferente apelului competitiv – Sprijinirea investiţiilor în modernizare, monitorizarea şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienţei energetice în sectorul industrial, Măsura de investiţii 5. 

„Prin realizarea proiectelor finanţabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte implementarea unui număr de minim 50 de proiecte destinate creşterii eficienţei energetice a industriei care să determine o economie de energie de cel puţin 30% în cadrul activităţii economice a întreprinderilor beneficiare”, a mai transmis ministrul.  

Potrivit lui Popescu, „şi prin aceste investiţii vom asigura securitatea şi independenţa energetică a României”.  

Citeşte şi: Ministerul Energiei a lansat în consultare publică documentele privind măsura de eficienţă energetică în sectorul industrial, din PNRR. Cui se adresează

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite