Ministrul Energiei afirmă că nu a avut discuții pe tema revenirii exploatării gazelor de șist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, joi seară la Digi 24, că nu s-a adus în discuție revenirea exploatării gazelor de șist și că nu s-ar mai pune problema exploatării, chiar dacă orice sursă de gaz este binevenită.

Foto Gov.ro
Foto Gov.ro

Virgil Popescu a fost întrebat la Digi24 dacă s-a mai pus problema exploatării gazelor de șist, dat fiind faptul că Europa trece printr-o criză energetică. El a afirmat că nu au avut loc discuții pe această temă și considerp că având la dispoziție gazele din Marea Neagră ar fi suficiente resurse să fie asigurat propriul consum. 

"Nu am avut discuţii pe această remă, nu cred că se mai pune problema, că ar mai fi de actualitate, cu toate că orice sursă de gaz, să zicem, de principiu, este binevenită. Având gazele din Marea Neagră, şi având mai multe perimetre în Marea Neagră, cred că avem suficiente resurse să ne asigurăm consumul propriu începând cu 2026 şi să devenim un furnizor de securitate energetică regională”, a declarat ministrul Energiei, potrivit news.ro. 

Legat de funcționarea centralei de la Cernavodă, Ministrul Energiei a transmis că nu sunt probleme la reactor, dat puterea centralei a scăzut din cauza scăderii debitului Dunării.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite