Ministrul Economiei, despre preţurile de pe litoralul românesc: Este o problemă de taxare a muncii

0
0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că preţurile de pe litoralul românesc sunt prea mari. Acesta dă un exemplu şi spune că închirierea unui şezlong este destul de costisitoare.

Ministrul a fost întrebat în cadrul emisiunii „Interviurile lui Vitalie” cum i se pare preţul unui şezlong la Mamaia, în contextul în care Bulgaria, concurenţa noastră nemijlocită, a anunţat reduceri pe litoral pentru a atrage turiştii.

„Nu mă duc la Mamaia, dar cred că este în jur de 50 de lei.", a răspuns Năsui, potrivit Stirileprotv.

Potrivit sursei citate, 50 de lei este media, dar preţul unui şezlong pe litoralul românesc poate ajunge şi la 100-150 de lei. Năsui a recunoscut că preţurile sunt prea mari.

„Foarte mare. Dar până la urmă hai să vedem cum se întâmplă lucrurile în Bulgaria. De ce credeţi că în Bulgaria se promovează turismul mai bine decât la noi? Asta este ce vă spuneam mai devreme. Trebuie aceste structuri asociative unde puterea să nu fie în jurul unor politicieni, ci să fie în jurul unor oameni care au interes să dezvolte zona. 

Când politicul nu o să mai decidă el, arbitrar, vreau frunza, vreau oaia, şi o să lase decizia oamenilor care suferă consecinţele, atunci o să ne meargă şi nouă lucrurile mai bine decât în Bulgaria.", a adăugat ministrul Economiei.

Acesta a fost întrebat şi unde merge el în vacanţă. Ministrul a spus că anul acesta nu va merge nicăieri, dar de obicei alege Vama Veche. El a susţinut că interesul său este ca preţurile pe litoral să fie cât mai mici.

„Interesul meu ca membru al Guvernului este să fie cât mai mici. Este o problemă de taxare a muncii, este o problemă de forţă a muncii nedisponibilă şi de stat care când îşi ia o cotă mai mare din ce îşi iau oamenii, creează o problemă de acest gen în piaţă. Dacă mâine toate taxele se dublează, ce o să facă preţurile? Un stat mai mic, un stat mai suplu o să ducă şi la preţuri mai mici pe litoral. Influenţa statului în economie îţi reduce oferta şi îţi creşte preţul.", a precizat Năsui.

În cadrul aceluiaşi interviu, Claudiu Năsui a spus că economia românească îşi revine din criza indusă de pandemie. Nota pentru antreprenorii români este 10. Pentru statul românesc care nu a reuşit să ajute cu bani antreprenorii, nota pe care o acordă Claudiu Năsui este 6.

Preţul pentru două nopţi de cazare în Mamaia, cea mai populară staţiune de pe litoralul românesc, este în medie între 800 şi 1.000 lei pentru doi adulţi, conform site-ului de rezervări booking.com, însă cea mai scumpă cazare pentru două nopţi ajunge chiar şi la 10.000 lei în perioada 23-25 iulie, transmite Mediafax.

Un iubitor al staţiunii Vama Veche este şi premierul. Florin Cîţu a declarat că îşi va respecta promisiunea de a merge în această vară în Vama Veche, în contextul noilor măsuri de relaxare.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite