Ministrul Economiei: 20.000 de firme au solicitat şi primit certificat de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu
Virgil Popescu

Ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat că până miercuri în jur de 20.000 de companii au solicitat certificate de urgenţă de tip I şi II, care le-au şi fost emise prin aplicaţia online dezvoltată la nivelul ministerului.

„Până astăzi erau în jur de 15.000 de certificate de urgenţă de tipul I, solicitate de companiile a căror activitate a fost afectată direct. Prin aplicaţia pe care am creat-o la nivelul Ministerului Economiei, aceste solicitări sunt procesate şi în acelaşi timp sunt şi eliberate certificatele, totul este electronic”, a afirmat Virgil Popescu, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Ministrul a adăugat că au fost soluţionate în jur de 5.000 de cereri de eliberare de certificate de urgenţă de tip II pentru companiile a căror activitate a fost afectată, în sensul că încasările sau veniturile au fost diminuate cu cel puţin 25%.

„În total, în jur de 20.000 de companii au solicitat până acum şi au şi obţinut certificatele”, a spus Popescu.

Totodată, el a precizat că se lucrează la o nouă aplicaţie informatică având ca scop înregistrarea la nivelul ministerului a producătorilor de materiale şi dispozitive sanitare şi a agenţiilor de turism.

„Lucrăm la o nouă aplicaţie informatică care să rezolve două lucruri - o dată să înregistrăm toţi producătorii de materiale, de dispozitive sanitare în aplicaţia Ministerului Economiei şi a doua aplicaţie, în acelaşi sistem, să înregistrăm absolut toţi agenţii economici din zona turismului şi în special agenţiile de turism”, a arătat ministrul.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite