Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: Sperăm ca la jumătatea lunii decembrie să începem plăţile efective pe schema HoReCa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Plăţile pentru schema HoReCa ar putea începe la jumătatea lunii decembrie, a transmis ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Acesta s-a întâlnit joi, la sediul ministerului, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc, discuţiile vizând principalele dificultăţi pe care le întâmpină operatorii economici în desfăşurarea activităţii şi care necesită sprijin din partea autorităţilor.

„Există urgenţe la nivelul ministerului şi mă refer la programele aflate în derulare, care compensează pierderile antreprenorilor, ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia COVID-19. Punctual, este vorba despre schema HoReCa. Sperăm ca la jumătatea lunii decembrie să începem plăţile efective. 

Totodată, urgent este să procesăm şi cererile pentru a doua etapă a Măsurii 1. Sunt peste 30.000. Nu în ultimul rând, amintesc de programul Start-Up Nation, unde există un rest de plată pentru 200 de proiecte, însumând aproximativ 40 de milioane de lei. Cu ajutorul partenerilor din sistemul bancar ne dorim ca acest lucru să fie realizat cât mai curând", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, informează reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Acesta a precizat că există în discuţie continuarea unor programe deja cunoscute sau finanţarea altora noi, în special pentru afacerile aflate la început de drum, şi care pot fi destinate, spre exemplu, românilor din diaspora, studenţilor, femeilor care vor să se lanseze în antreprenoriat, dar şi altele dedicate exclusiv sectorului IT.

„Intenţionez ca în viitorul apropiat să am întâlniri regionale cu antreprenorii, pentru a cunoaşte problemele şi necesităţile existente pe plan local, de zonă, dacă este cazul", a completat ministrul.

Invitaţii prezenţi au apreciat iniţiativa ministrului şi au asigurat că întreaga lor expertiză va fi oferită voluntar de fiecare dată când va fi necesar, existând astfel promisiunea întăririi parteneriatului public-privat.

La întâlnire au fost prezenţi delegaţi ai Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMRR), Asociaţiei Uniunea Naţionala a Cooperaţiei Meşteşugăreşti (UCECOM), Uniunii Naţională a Patronatului Român (UNPR), Asociaţiei Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), Federaţiei Patronală a Industriei Ospitalităţii (FIO), Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Patronatului Tinerilor Intreprenizători din România (PTIR), Asociaţiei pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR), dar şi reprezentaţi ai băncilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite