Ministrul Agriculturii anunţă măsuri de sprijin pentru sectoarele vegetal, apicol, acvacultură şi program de angajare a tinerilor în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Oros FOTO gov.ro
Adrian Oros FOTO gov.ro

Guvernul a adoptat joi patru măsuri pentru sprijinirea domeniului agricol, potrivit ministrului Agriculturii Adrian Oros. Printre acestea se numără sprijinul acordat fermierilor din sectorul vegetal, celor din domeniul apicol, un program pentru angajarea tinerilor în agricultură şi reducerea accizei la motorină pentru cei din acvacultură.

„Şi pentru agricultura românească, fermierii şi ţăranii români care în această perioadă se confruntă cu consecinţele secetei pedologice extreme şi puternice, Guvernul a adoptat patru măsuri de sprijin” a anunţat joi ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Prima măsură se referă la sprijinul pentru sectorul vegetal. „Plafonul maxim aprobat a fost de 85 de milioane de euro, iar beneficiarii sunt 41.000 de fermieri care activează în sectorul vegetal şi care au accesat aceste măsuri de sprijin”, a menţionat Oros. 

Alt act normativ adoptat joi pentru susţinerea agriculturii se referă la un program apicol, care se desfăşoară pe trei ani şi are un buget de 30 de milioane de euro. „Ca elemente de noutate, se vor putea finanţa măsuri de asistenţă tehnică şi consultanţă de specialitate, măsuri de promovare a apiculturii şi a produselor apicole şi, de asemenea, cumpărarea echipamentelor de procesare şi ambalare”, a detaliat Oros. 

S-a mai adoptat o Hotărâre privind programul pentru angajarea tinerilor în agricultură, piscicultură şi industria alimentară. „Statul oferă sprijin lunar în funcţie de situaţia tinerilor angajaţi: 1.000 de lei lunar pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, 750 de le pentru persoanele cu studii medii, respectiv 500 de lei pentru persoanele fără studii”, a menţionat ministrul Agriculturii. 

Tot joi s-a adopat şi Hotărârea privind schema de ajutor de stat pentru reducere accizei la motorină în acvacultură, a conchis Adrian Oros.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite