Ministerul Transporturilor trimite Corpul de Control la CNAB, după ce aeroportul a rămas fără contractul de servicii de curăţenie şi pază cu Romprest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest Romatsa întârzieri pe Aeroportul Otopeni   FOTO Sever Gheorghe

După ce ieri „Adevărul” scria că Aeroportul Henri Coandă a rămas fără servicii de curăţenie şi de pază de la Romprest după ce s-a încheiat contractul cu compania, Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a trimis joi Corpul de control la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), potrivit News.ro.

„Ministrul Transporturilor a decis să trimită Corpul de control la CNAB, în condiţiile în care compania nu are în prezent un contract valabil cu o firmă specializată în servicii de curăţenie şi salubritate”, au precizat sursele consultate de News.ro.

CNAB administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu. De miercuri, contractul dintre CNAB şi Romprest pentru serviciile de curăţenie şi de pază ale celor două aeroporturi s-a încheiat, după cum a scris „Adevărul”.

Până la găsirea unei noi firme, CNAB a tranmis că serviciile vor fi asigurate intern. Este vorba despre un plan de contingenţă, prin care serviciile de salubritate şi de pază urmează să fie acoperite din servicii interne. Astfel, începând cu 1 februarie, aceste servicii vor fi derulate de o parte din angajaţii CNAB. „Pentru a eficientiza cheltuielile şi pentru a respecta standardele de calitate oferite pasagerilor, începând de joi, 1 februarie, până la intrarea în vigoare a contractului, o parte dintre angajaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti se vor implica voluntar, pentru o scurtă perioadă, într-un proiect de contingenţă pe domeniul serviciilor de curăţenie din aeroport, care până acum au fost externalizate. Această strategie vizează asigurarea cu resurse proprii, de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, a serviciilor de curăţenie şi salubritate, astfel încât să se instituie în acest domeniu criteriile interne de performanţă ale CNAB”, ne-au mai transmis reprezentanţii companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite