Milei a semnat un decret privind peste 300 de reforme economice

0
Publicat:

Noul președinte al Argentinei a anunțat interzicerea restricțiilor la export și eliminarea reglementărilor care împiedică privatizarea companiilor de stat.

Președintele argentinian Javier Milei. Foto: Profimedia
Președintele argentinian Javier Milei. Foto: Profimedia

Președintele argentinian Javier Milei a prezentat miercuri un decret cu un pachet de măsuri care vizează dereglementarea economiei.

Am semnat un decret de urgență pentru a începe să demontăm acest cadru legal instituțional opresiv care ne distruge țara”, a spus el într-o adresă adresată națiunii.

Milei a enumerat 30 de măsuri menite să elibereze economia de „reguli care, în loc de soluții, aduc doar probleme”. În special, șeful statului a anunțat interzicerea introducerii restricțiilor la export și eliminarea reglementărilor care împiedică privatizarea companiilor de stat. „Transferul tuturor companiilor de stat în societăți pe acțiuni pentru privatizarea lor ulterioară”, a anunțat Miley.

Lista includea, de asemenea, dereglementarea prețurilor și reforma vamală pentru a facilita comerțul internațional. Potrivit președintelui, în total guvernul său plănuiește „mai mult de 300 de reforme”. Milei a anunțat decizia de a convoca o sesiune extraordinară a parlamentului pentru a analiza un pachet de proiecte de lege. „Vom cere Congresului să ne ajute să realizăm schimbarea pe care societatea a ales-o într-o criză care necesită acțiuni urgente”, a adăugat el.

Milei a preluat funcția de președinte al Argentinei pe 10 decembrie. În primul său discurs în calitate de șef al statului, el a descris situația din țară ca fiind critică și a afirmat necesitatea măsurilor de șoc în economie. Politicianul libertarian pledează pentru o intervenție minimă a guvernului, consideră necesară desființarea Băncii Centrale a Argentinei pentru a lupta împotriva inflației și promite că va privatiza companiile de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite