Mesajul ministrului Energiei către minerii din Valea Jiului:  Vreau ca în prima jumătate a săptămânii viitoare să intre banii în conturile oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO News.ro
FOTO News.ro

Minerii de la Exploatarea Minieră Lupeni îşi vor primi toate drepturile de natură salarială, a declarat Ministrul Energiei, Virgil Popescu, duminică, la Antena 3, adăugând că,  principala sa preocupare este ca aceştia să îşi primească salariile înainte de 26 februarie.

”Nu vreau să ridic nivelul de aşteptări, vreau ca în prima jumătate a săptămânii viitoare să intre banii în conturile oamenilor. Eu zic că mai devreme de data de 26 februarie. Eu le spun să aibă încredere şi nu are rost să îşi pună viaţa în pericol, să meargă acasă la familii, să înceapă treaba, să scoată cărbuni. Cred că cel mai înţelept ar fi să aibă încredere şi să îşi aducă aminte că ce promitem facem. Nu vor avea probleme timp de trei luni de zile, dar trebuie să găsim soluţii după aceste trei luni. O să-şi primească toate drepturile de natură salarială (…) Principala mea preocupare este ca oamenii să îşi ia salariile săptămâna viitoare”, a declarat ministrul Energiei, potrivit G4media.

Ministrul a anunţat că are în vedere reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara în două companii, una în subordinea administraţiei locale, alta care să rămână la minister.

De asemenea, ministrul a mai precizat că vechea guvernare a furnizat un ajutor de stat care a fost ”consumat ilegal”, iar acum trebuie returnat, Complexul Energetic Hunedoara confruntându-se cu datorii foarte mari:

”Complexul Energetic Hunedoara este în insolvenţă, vechea guvernare a dat un ajutor de stat ilegal consumat şi trebuie returnat. Sunt datorii foarte mari care trebuie returnate. Ceea ce facem noi acum este o soluţie rapidă, dar lucrăm în paralel la o soluţie pe termen lung. Când am preluat guvernarea toţi minerii se aflau într-o grevă, la fel, pentru că vechiul guvern refuzase să dea o ordonanţă de urgenţă (…) Încercăm să rezolvăm astfel încât să nu mai ajungem în situaţia asta. Încercăm să facem două companii, una în subordinea administraţiei locale, alta să rămână la minister.”, a anunţat Virgil Popescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite