Mark Zuckerberg a câştigat 5,5 miliarde de dolari într-o singură zi, devenind cel de al şaselea miliardar al lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg, fondatorul companiei Facebook are o avere de 47 miliarde de dolari
Mark Zuckerberg, fondatorul companiei Facebook are o avere de 47 miliarde de dolari

Fondatorului Facebook a câştigat joi 5,5 miliarde de dolari din aprecierea acţiunilor companiei pe care o deţine, după ce a anunţat un profit record în al ultimul trimestru din 2015.


Averea lui Mark Zuckerberg, în vârstă de 31 de ani, a crescut la 47 de miliarde de dolari, suficient cât să-i depăşească pe fraţii Charles şi David Koch, cotaţi cu 45,3 miliarde de dolari, conform Indicelui Bloomberg al Miliardarilor .

Facebook a raportat miercuri o creştere a veniturilor cu 52%, până la 5,84 miliarde de dolari şi un profit net  cifrat la 1,56 miliarde de dolari, care este mai mult decât dublulul celui de acum un an. Numărul de utilizatori ai reţelei sociale a crescut la 1,59 de miliarde pe lună.

Cei cinci miliardari, care îl devansează pe Zuckerberg în topul Bloomberg – Bill Gates, Amancio Ortega, Warren Buffett, Jeff Bezos şi Carlos Slim – au pierdut împreună 24 de miliarde de dolari de la începutul acestui an, din cauza scăderilor de la bursă, pe fondul temerii investotitorilor că economia globală nu va creşte conform aşteptărilor în acest an.

Zuckerberg face parte din grupul celor trei miliardari, singurii care şi-au văzut averile crescând faţă de începutul anului din Top 20 cei mai bogaţi oameni din lume.

Bloomberg monitorizează evoluţia zilnică a primilor 400 cei mai bogaţi oameni. Suma totală a averilor acestora era în data de 27 ianuarie de 3.700 miliarde de dolari, cu 14% mai puţin decât pe 1 ianuarie 2015.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite