Lufthansa scumpește biletele de avion. Cât de mari sunt creșterile de preț

0
Publicat:

Lufthansa va scumpi biletele de avion, adăugând o taxă de mediu, a anunțat marți compania aeriană, precizând că ia o astfel de măsură pentru a acoperi costurile generate de reglementările UE pentru reducerea emisiilor de carbon.

Avion Lufthansa în zbor
Lufthansa va scumpi biletele de avion

Companiile aeriene au avertizat în ultimii ani că reglementările care le cer să utilizeze combustibil durabil mai scump pentru avioane ar putea crește costurile.

Prețurile biletelor au crescut deja în ultimii ani în boom-ul călătoriilor post-COVID, stârnind temeri că creșterile suplimentare ar putea începe să descurajeze călătorii să zboare.

Tarifele vor crește între 1 euro și 72 de euro (1,07 dolari-77,24 dolari), în funcție de tipul de bilet, pentru toate zborurile cu plecare din țările Uniunii Europene, Marea Britanie, Norvegia și Elveția, a precizat grupul aerian german într-un comunicat.

Acesta a spus că taxa va „acoperi o parte din costurile suplimentare în continuă creștere din cauza cerințelor de mediu de reglementare”, cum ar fi combustibilul durabil pentru aviație (SAF) fabricat din materiale pe bază de bio – considerat crucial pentru a face zborul mai puțin poluant.

UE a adoptat reguli care cer zborurilor care pleacă de pe aeroporturile statelor membre să transporte o cantitate progresivă de SAF.

Air France-KLM a introdus o taxă similară în ianuarie 2022, a confirmat grupul pentru Reuters, adăugând la acea vreme o suprataxă de până la 12 euro pentru tarifele de afaceri și patru euro pentru tarifele economice.

Avem o contribuție SAF în vigoare, aplicabilă tuturor zborurilor (nu numai la plecarea din Europa) pentru a reflecta în mod transparent costul suplimentar al încorporării combustibilului durabil pentru aviație”, a declarat un purtător de cuvânt al Air France-KLM într-o declarație trimisă prin e-mail.

CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, a avertizat anul trecut că obiectivele UE vor fi greu de atins și a sugerat că costurile mai mari vor fi transferate clienților.

Creșterea tarifelor practicate pentru bilete de avion, pe care compania aeriană a numit-o „Taxa pentru costuri de mediu”, va acoperi o parte din aceste costuri pentru 2025, a spus compania.

Acțiunile Lufthansa au atins un minim în cursul zilei după știri și au scăzut cu 0,4% la 1105 GMT.

Un purtător de cuvânt a spus că această mișcare nu a fost legată de costurile ridicate ale forței de muncă ale Lufthansa după grevele din acest an, care au determinat compania aeriană să emită un avertisment de profit înainte de rezultatele primului trimestru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite