Lufthansa nu va mai folosi spaţiul aerian rusesc în următoarele şapte zile şi zborurile către Rusia vor fi suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Compania aeriană Lufthansa şi-a anunţat, sâmbătă, intenţia de a-şi suspenda toate zborurile către şi peste Rusia timp de şapte zile, din cauza invaziei Ucrainei de către armata rusă, relatează AFP.

„Lufthansa nu va mai folosi spaţiul aerian rusesc în următoarele şapte zile şi zborurile către Rusia vor fi suspendate în această perioadă”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru AFP, transmite News.ro.

Tot sâmbătă, un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania a afirmat că aceasta vrea să-şi închidă spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti. 

„Ministrul Transporturilor, Volker Wissing, este în favoarea închiderii spaţiului aerian german pentru avioanele ruseşti şi a făcut aranjamente pentru a avea totul pregătit pentru asta”, a spus sursa citată.

Şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română a închis, sâmbătă, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă.

„În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ,,Acordului între Guvernul RS România şi Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la Bucureşti la 22.12.1976". În consecinţă, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din ţară, pentru aeronavele operatorilor înregistraţi in Federaţia Rusă. Excepţie de la această măsură fac zborurile umanitare şi cele de urgenţă"", informează AACR printr-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunţase în jurul orei 14:00, că România a început început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă.

"Pot să prezint o serie de decizii pe care Task-force-ul le-a analizat şi le-a luat. În primul rând, că România a început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile", a declarat Dan Cărbunaru, sâmbătă, la Palatul Victoria.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite