Ludovic Orban anunţă că pensiile nu mai cresc în acest an. Fără vouchere de vacanţă noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Facebook
Ludovic Orban FOTO Facebook

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că punctul de pensie nu va mai creşte în acest an, ci va fi majorat abia de la 1 ianuarie 2022.

Orban a anunţat luni că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor.

„Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare. 

Potrivit lui, mecanismul de creştere va fi de indexare cu o formulă care va lua în calcul inflaţia, plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent.

Sistemul de a creştere punctului de pensie în luna septembrie a provocat numeroase anomalii, a spus Ludovic Orban, care a precizat că va avea loc şi recalcularea punctului de pensie, astfel încât „să se facă dreptate pentru pensionari”. 

Preşedintele PNL a precizat că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021. „Nu se emit noi vouchere”, a spus Orban. 

Potrivit acestuia, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie.

Cu toate acestea, Orban a anunţat că angajaţii prefecturilor nu vor mai primi în acest an sporul de 30% din salariul de bază acordat pentru lupta împotriva pandemiei. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite