Lucrările de la magistrala CFR Braşov Sighişoara întârzie, însă România nu va pierde fondurile accesate

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Tulcea, că lucrările la magistrala CFR Braşov-Sighișoara înregistrează întârzieri şi a dat asigurări că România nu va pierde fondurile europene accesate pentru investiţiile de amploare începute.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu

La finele celei de-a şasea şedinţe a grupului de lucru SUA-România-Ucraina-Comisia Europeană-Republica Moldova, ministrul Grindeanu a menţionat că două din cele patru utilaje care vor face tunelurile în munţi pentru magistrala CFR Braşov - Sighişoara sunt deja pe poziţii şi urmează să fie puse în funcţiune.

Sunt întârzieri. În acest moment, două TBM-uri din patru, TBM-urile sunt acele maşini uriaşe care sfredelesc munţii şi care fac tuneluri, două sunt în poziţie şi probabil în următoarele săptămâni vor fi puse în funcţiune, urmând ca celelalte două să fie aduse la începutul anului viitor”, a declarat presei ministrul Grindeanu.

El a menţionat că a discutat la începutul săptămânii cu antreprenorul lucrării şi a stabilit termene pe care le va urmări, astfel încât şi acest proiect să fie finalizat.

Până la finele anului viitor, va trebui să avem toate tronsoanele de la Curtici până la Sighişoara modernizate să se poată circula cu 160 de kilometri pe oră. Parte din ele le vom inaugura în următoarele zile, iar celelalte până la jumătatea anului viitor. Dar şi de la Sighişoara la Braşov şi de la Braşov la Predeal, aceste investiţii trebuie să meargă în ritmul asumat. (...) Acum nu am semnale că pe proiecte mari de infrastructură din România - că vom pierde nici măcar un euro. E un lucru pe care-l spun cu toată responsabilitatea”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Acum patru ani, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că în perioada august - noiembrie 2019 se vor desfăşura recepţiile pe categorii de lucrări finalizate între Simeria şi Sighişoara, parte componentă a Coridorului Rin - Dunăre (ramura nordică).

Dezvoltarea infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria - Sighişoara reprezintă un important şi complex program de lucrări de modernizare pe întreaga lungime de aproximativ 170 km de cale ferată dublă, care înregistrează la ora actuală un progres fizic de execuţie cuprins între 92% şi 99%.

O dată cu finalizarea mai multor categorii de lucrări pe tronsonul Simeria - Sighişoara, CFR SA a programat, pentru perioada august - noiembrie, recepţiile la finalizarea lucrărilor pentru următoarele specialităţi feroviare:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite