Lovitură de teatru la Finanţe: ministrul Daniel Chiţoiu anulează sesiunea de depunere a cererilor pentru ajutoarele de minimis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, anunţă într-un comunicat transmis în această seară că a decis să anuleze sesiunea de depunere a cererilor pentru ajutoarele de minimis care au stârnit astăzi controverse pe marginea corectitudinii procedurilor. Ancheta STS continuă.

Redăm, în continuare, integral, textul comunicatului semnat de ministrul Daniel Chiţoiu

În cursul zilei de astăzi am fost informat în legătură cu existenţa unor probleme în procedura de depunere online din cadrul schemei de minimis.

Am dispus imediat demararea unei anchete interne împreună cu STS şi alte instituţii competente din domeniul siguranţei IT. Din primele investigaţii a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greşite a numărului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au apărut blocaje şi mesaje de eroare în accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis.

Ca urmare, am decis ca sesiunea de înregistrare online desfăşurată astăzi pentru schema de minimis să fie anulată şi reluată ulterior, pentru a oferi egalitate deplină de şanse tuturor IMM-urilor interesate să înregistreze cereri de finanţare, eliminând orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri.

Îmi doresc ca acest program să fie implementat corect, iar banii din schema de minimis să ajungă la cât mai multe firme fără nicio suspiciune, să creăm locuri de muncă şi să capitalizăm IMM-urile.

Scopul meu este ca prin acest program să stimulăm mediul de afaceri şi nu accept să planeze nicio urmă de îndoială cu privire la acest program.

După cum aţi fost anunţaţi, investigaţia este în derulare şi este efectuată de specialiştii MFP împreună cu STS şi alte instituţii competente din domeniul siguranţei IT, iar rezultatele investigaţiei vor fi urmate de măsurile care se impun şi vor fi anunţate public.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite