Loteria Bonurilor Fiscale continuă şi în 2016. Prima extragere din următorul an are loc pe 17 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Loteria Bonurilor Fiscale participă bonurile emise în luna anterioară celei în care are loc extragerea FOTO Eduard Enea
La Loteria Bonurilor Fiscale participă bonurile emise în luna anterioară celei în care are loc extragerea FOTO Eduard Enea

Loteria Bonurilor Fiscale va fi organizată şi în anul 2016, întrucât vizează creşterea gradului de conformare voluntară a operatorilor economici, prin implicarea cetăţenilor, iar prima extragere din noul an va avea loc pe 17 ianuarie, fiind luate în calcul bonurile fiscale emise în luna decembrie a acestui an, potrivit Ministerului Finanţelor.

„Menţionăm că Loteria Bonurilor Fiscale va fi organizată şi pe parcursul anului următor, întrucât aceasta face parte dintr-un ansamblu de măsuri care vizează creşterea gradului de conformare voluntară a operatorilor economici, prin implicarea cetăţenilor în combaterea evaziunii fiscale, în paralel cu încurajarea consumului şi înăsprirea regimului sancţionator aplicat operatorilor economici care nu respectă legea, iar aceste măsuri se reflectă în creşterea încasărilor la bugetul de stat“, se arată într-un răspuns transmis de Ministerul Finanţelor la solicitarea „Adevărul“. 

Potrivit Ministerului Finanţelor, încasările la bugetul statului au crescut în primele nouă luni cu 11,95%, evoluţie care a fost influenţată pozitiv, într-o oarecare măsură, şi de Loteria Bonurilor Fiscale. 

„În primele nouă luni ale anului 2015, aceste încasări au fost cu 11,95% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar această creştere semnificativă, înregistrată pe fondul reducerii unor cote de impozitare, considerăm că a fost influenţată, alături de celelalte măsuri fiscale şi organizatorice, într-o oarecare măsură şi de Loteria Bonurilor Fiscale“, arată Ministerul Finanţelor. 

Potrivit Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale, la extragerile lunare participă bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii. În plus, extragerea se realizează în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară. Astfel, prima extragere din 2016 va avea loc duminică, 17 ianuarie, iar bonurile fiscale participante sunt cele emise în luna decembrie a acestui an. 

Extragere ocazională în decembrie

În această lună va avea loc o extragere ocazională a Loteriei Bonurilor Fiscale, la care vor participa bonurile emise în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie. Extragerea va avea loc duminică, 27 decembrie, iar fondul de premiere este de un milion de lei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite