Londra devine prea scumpă pentru britanici: trei sferturi din casele noi, deţinute de străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicii sunt alarmaţi de rapiditatea cu care străinii cumpără bucăţi tot mai mari din Londra. Potrivit unui studiu publicat recent de o companie imobiliară din Marea Britanie, 75% din casele noi din Londra centrală sunt deţinute de cetăţeni străini. Mai bine de jumătate dintre aceste case sunt cumpărate de persoane din Singapore, Hong Kong, China şi Malaysia.

Cumpărătorii străini au realizat aproape 75% din achiziţiile de case noi din Londra centrală, alimentând un fenomen care ameninţă să-i scoată din piaţă pe clienţii britanici, notează publicaţia de business „Financial Times”, citând date compilate de compania imobiliară Knight Frank. 

Problema este cauzată de preţurile mult prea ridicate, inaccesibile clienţilor autohtoni, însă noile date arată că există din ce în ce mai puţine case disponibile pentru accest segment. 

Tendinţa de îndepărtare de cumpărătorii britanici, care dau dominat în mod tradiţional sectorul imobiliar - cel puţin din punctul de vedere al volumului de tranzacţii - aruncă aum dubii asupra eforturilor întreprinse de Guvernul de la Londra pentru a transforma capitala britanică într-un loc mai accesibil pentru clasa muncitoare. 

„Vedem o schimbare dramatică în ultimul an când vorbim de punctul de plecare al preţurilor, fie că vorbim despre un apartament-studio din Clerkenwell sau o garsonieră din King`s Cross”, explică Tom Rundall, asociat în cadrul diviziei rezidenţiale internaţionale a companiei Knight Frank. 

„Nu vorbim despre cumpărătorii cei mai înstăriţi, ci mai degrabă despre clasele de mijloc, muncitoare, care se extind peste tot în lume”, continuă agentul imobiliar. 

În Mare Britanie există peste 300.000 de locuinţe care sunt evaluate la peste un milion de lire sterline (1,17 milioane de euro), cu 32% mai multe faţă de anul trecut, potrivit unui studiu despre cele mai scumpe proprietăţi din Marea Britanie, publicat recent.

Datorită creşterii preţurilor caselor, în special în segmentul de lux, au apărut 77.894 noi milionari în 2012, potrivit listei celor mai scumpe proprietăţi imobiliare, întocmită recent de Zoopla Property Group, organizaţie cu sediul în Marea Britanie. Mai mult, numărul străzilor cu locuinţe evaluate la un preţ mediu de un milion de lire sterline a fost anul trecut de 8.230. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite