Liviu Pop: Aproximativ 35% din angajaţii din România au salariul minim pe economie, ceea ce este un semnal de alarmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul noii legi a salarizării unitare ar putea fi făcut public luna viitoare, astfel încât fiecare angajat la stat să poată urmări ce se va întâmpla cu salariul său în următorii doi ani, a declarat Liviu Pop, ministrul Dialogului Social, citat de Agerpres.ro.

 „Faptul că prin creşterea salariului minim pe economie în ultimii trei ani de zile, aşa cum ne-am angajat în 2012 în faţa alegătorilor, l-am dus într-o zonă în care, anul acesta, aproximativ 35% din angajaţii din România — stat, privat — sunt cu salariu minim pe economie, e un semnal de alarmă pentru toată lumea. Anul acesta vom avea o creştere a salariului minim la 1 iulie, la fel anul viitor la 1 ianuarie şi la 1 iulie o să îl ducem la 1.200 de lei. Dar nu putem să stăm pe loc pentru că în luna iulie vom avea mai mult de jumătate din angajaţii la stat cu salariu minim pe economie dacă nu venim în zona aceasta cu modificări clare“, a declarat Liviu Pop, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că proiectul de lege este discutat în prezent de trei ministere — al Muncii, al Finanţelor şi al Dezvoltării — iar în curând va fi lansat în dezbatere publică.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite