Listă de componente prioritare pentru dezvoltare în industria auto rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Per total, este planificat ca volumul investiţiilor în producţia de componente auto până în 2035 să se ridice la 190 de miliarde de ruble.

Dezvoltarea unui motor cu ardere internă şi a componentelor acestuia, precum şi a unei transmisii automate, a sistemelor ABS şi ESP (sistem de stabilizare pentru prevenirea derapajului), airbag-urile şi centurile de siguranţă sunt componente care au fost incluse în lista de priorităţi pentru realizarea pe plan local în industria auto a Federaţiei Ruse, se arată în proiectul de Strategie pentru dezvoltarea industriei de automobile a Federaţiei Ruse până în 2035, conform agenţiei ruse de ştiri TASS.

Per total, este planificat ca volumul investiţiilor în producţia de componente auto până în 2035 să se ridice la 190 de miliarde de ruble.

Potrivit proiectului, în 2022 această cifră va fi de 24 de miliarde de ruble, în 2025 de125 de miliarde de ruble, iar în 2030 de 162 de miliarde de ruble. Investiţiile în cercetare şi dezvoltare pe componente în 2022 se vor ridica la 10 miliarde de ruble, în 2025 - 42 de miliarde de ruble, în 2030 - 68 de miliarde de ruble. În 2035, cifra ar trebui să fie de 82 de miliarde de ruble.

De asemenea, lista de priorităţi pentru producţia pe plan local a inclus echipamente de combustibil, un motor electric şi electronice aferente, elemente cheie de suspensie, caroserie şi cipuri.

După cum rezultăă din lista componentelor prioritare, se preconizează şi fabricarea pe plan local a materialelor pentru crearea unei maşini (de la aliaje speciale şi oţel până la materiale polimerice pentru rezervorul de combustibil, până la ţesături şi materiale pentru scaune şi tapiţeria volanului), vopsea şi materiale de lac. .

„În legătură cu încetarea furnizării unui număr de componente importate în 2022, este esenţial ca industria să dezvolte şi să susţină producţia locală de componente şi materiale pentru automobile, cu accent pe crearea de instalaţii de producţie pentru ansambluri şi sisteme complexe. În prezent, Federaţia Rusă a dezvoltat majoritatea componentelor electronice de prim nivel (unităţi de control electronice), cu excepţia anumitor articole de bază, în special unităţi de control electronice pentru ABS, ESP şi airbag-uri.

În acelaşi timp, în Federaţia Rusă, covârşitoarea pondere a componentelor electronice ale nivelurilor 2 şi 3 nu este disponibilă sau nu a fost stăpânită în producţia de masă, ceea ce reprezintă o barieră pentru creşterea în continuare a nivelului de localizare”, se precizează în textul strategiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite