Câinele-robot de luptă al ruşilor, cu lansator de rachete antitanc, disponibil pe AliExpress cu 2.700 de dolari VIDEO

0
0
FOTO Captură Video
FOTO Captură Video

Un câine robot echipat cu un lansator de rachete antitanc montat pe spate a devenit rapid viral după ce a fost dezvăluit luni la expoziţia internaţională de arme Army-2022 din Rusia. La fel de repede, agenţiile de investigaţie au descoperit că dispozitivul futurist seamănă izbitor cu un câine robot disponibil pe pieţele online din China.

Sistemul a fost prezentat în timpul Forumului internaţional tehnico-militar „Army-2022”, care a început la 15 august, potrivit Defence Post. 

O înregistrare video prezentată de compania de stat RIA Novosti arată robotul cu patru picioare, înfăşurat într-o pânză neagră, care îşi etalează mişcările pe podeaua unei săli de conferinţe.

Robotul îşi demonstrează capacitatea de a se apleca, de a se întoarce, de a se deplasa înainte şi înapoi şi de a se culca, dar nu a existat nicio demonstraţie de armament.

Potrivit RIA Novosti, platforma a luat naştere din sistemul robotic M-81 dezvoltat de firma rusă de inginerie JSC Intellect Machine.

Se pare că poate îndeplini o varietate de misiuni militare, inclusiv desemnarea ţintelor, infiltrarea în instalaţiile inamice, recunoaşterea şi transportul de arme şi muniţii.

Dezvoltarea bionicii

Cu toate acestea, unele rapoarte susţin că rama generală a robotului, forma şi amplasarea senzorilor optici seamănă izbitor de mult cu robotul Go1 fabricat în China. Dezvoltatorii nu au comentat asemănarea, dar purtătorul de cuvânt al Machine Intellect a declarat pentru RIA Novosti că M-81 seamănă cu un câine pentru că a fost dezvoltat cu ajutorul „bionicii – replicând principiile, mecanica şi structurile caracteristice animalelor”.

În acest caz, dezvoltatorii au replicat biomecanica unui câine pentru a dezvolta o platformă militară.

Sistemul robotic Go1 este vândut în prezent la preţul de 2.700 de dolari pe site-ul Unitree Robotics şi 420 de dolari pe AliExpress.

captura

Dacă acest lucru este adevărat, ar însemna că sistemul nu a fost proiectat de un producător rus şi nu este „de niciun fel de calitate militară”.

JSC Intellect Machine nu a emis încă o declaraţie cu privire la presupusele asemănări dintre roboţii M-81 şi Go1.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite