Lira sterlină a atins marţi un maxim pre-pandemic faţă de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto shutterstock
foto shutterstock

Lira sterlină a crescut marţi pentru a atinge un maxim pre-pandemic faţă de euro, susţinută de aşteptările că Banca Angliei va creşte în continuare ratele dobânzilor, transmite Reuters.

Lira sterlină a fost cotată în urcare cu 0,1% faţă de euro, la 83,35 pence pentru un euro, după ce a atins cel mai ridicat nivel faţă de moneda unică din februarie 2020, relatează news.ro.

Faţă de dolar, lira a crescut cu 0,2% la 1,3611 dolari. Aceasta oscilează în jurul celui mai ridicat nivel din 4 noiembrie, atunci când a scăzut cu 1,5% în ziua după ce BoE a surprins piaţa menţinând ratele dobânzilor neschimbate.

Investitorii au preconizat, în ultimele săptămâni, aşteptările că Banca Angliei va creşte ratele dobânzilor încă de luna viitoare, după o majorare surpriză efectuată în decembrie, cu 0,15 puncte procentuale, la 0,25%.

You-Na Park-Heger, analist la Commerzbank, a declarat că perspectiva creşterii ratelor dobânzii de către Banca Angliei susţine lira sterlină.

Faţă de un coş de valute, lira s-a tranzacţionat marţi cu mult sub maximele ultimelor 16 luni pe care le-a atins în noiembrie, în pofida aşteptărilor în creştere în această lună că Rezerva Federală va mări ratele dobânzilor mai devreme decât se aştepta iniţial.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite