Liberalii au discutat cu reprezentanţii FMI despre legea conversiei creditelor, bugetul de stat pe 2017 şi deficitul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii s-au întâlnit luni cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Reza Baqir, şeful misiunii pentru România, şi au discutat despre legea conversiei creditelor în franci elveţieni, despre bugetul de stat pentru anul viitor şi despre deficitul bugetar din următorii ani, potrivit unui comunicat transmis de PNL.

La întâlnirea care a avut loc la sediul central al PNL au participat, din partea FMI, Reza Baqir, şeful misiunii pentru România, Ernesto Crivelli, economistul Departamentului European, şi Alejandro Hajdenberg, reprezentantul regional pentru România şi Bulgaria. Din partea PNL, au participat la întâlnire deputaţii PNL Cezar Preda, Mugur Cozmanciuc şi senatorul liberal Iulian Dumitrescu.  

„Reprezentanţii Fondului Monetar şi-au manifestat interesul pentru bugetul de stat pentru anul viitor, dar şi faţă de proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni. Partea română a subliniat susţinerea PNL pentru proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni la cursul istoric, punând în evidenţă argumentele Partidului Naţional Liberal în această chestiune. În privinţa bugetului pentru anul 2017, parlamentarii PNL au subliniat faptul că elaborarea acestuia trebuie să intre în sarcina viitorului guvern, rezultat în urma alegerilor din 11 decembrie“, se arată în comunicatul transmis de PNL.

Liberalii mai arată că i-au asigurat pe membrii delegaţiei FMI că PNL îşi asumă un deficit bugetar în scădere pentru următorii ani, pragul maximal fiind cel de anul acesta, respectiv sub valoarea de 3%.

„Nu în ultimul rând, parlamentarii PNL au accentuat ideea că o creştere economică sustenabilă nu poate fi realizată decât în condiţiile dezvoltării infrastructurii – rutieră, feroviară şi aeriană – care să lege România şi provinciile istorice de Bucureşti şi Europa. Reprezentanţii PNL au indicat faptul că sursele de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii vor fi structurate pe trei axe – fonduri europene, investiţii guvernamentale (cu un plus de venituri rezultat din creşterea economică) şi venituri suplimentare rezultate din combaterea evaziunii fiscale“, mai arată PNL.

Misiunea FMI urmează să se întâlnească luni, începând cu ora 14.00, şi cu social-democraţii, întâlnirea la care va participa şi Liviu Dragnea, liderul PSD. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite