La cât au ajuns chiriile la apartamente în marile oraşe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiria medie pentru o garsonieră din Bucureşti se ridica în ianuarie la 243 de euro, iar pentru un apartament cu două camere – la 385 de euro FOTO Adevărul
Chiria medie pentru o garsonieră din Bucureşti se ridica în ianuarie la 243 de euro, iar pentru un apartament cu două camere – la 385 de euro FOTO Adevărul

Cele mai căutate apartamente pentru închiriere rămân în continuare cele decomandate, mobilate sau parţial mobilate, confort I. Preţul mediu de închiriere al unei locuinţe în Bucureşti era în prima lună a acestui an de 7,3 euro pe metru pătrat, faţă de 5,2 euro pe metru pătrat, cât a fost media celor mai importante oraşe din provincie.

Chiria medie pentru o garsonieră din Bucureşti se ridica în ianuarie la 243 de euro, iar pentru un apartament cu două camere – la 385 de euro, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.net. Pentru un apartament cu trei camere, chiria medie era în ianuarie de 594 de euro, iar pentru unul cu patru camere – de 933 de euro. Atenţie, valorile reprezintă media chiriilor, astfel că un apartament cu trei camere, de exemplu, poate fi închiriat şi cu 300 de euro, dar şi cu 1.500 de euro. Chiria variază în funcţie de poziţionarea apartamentului, de nivelul de confort, de mobilare şi de multe alte criterii. 

Chiriile din Cluj-Napoca sunt foarte apropiate de cele din Bucureşti. În Cluj-Napoca, o garsonieră se putea închiria în ianuarie cu 223 de euro, iar un apartament cu două camere – cu 385 de euro, ca în Capitală. Chiria pentru un apartament cu trei camere din Cluj-Napoca era în prima lună din acest an de 546 de euro, iar pentru patru camere – de 573 de euro. 

La malul mării, chiriile sunt puţin mai mici. Astfel, o garsonieră din Constanţa putea fi închiriată în ianuarie cu 173 de euro pe lună, iar un apartament cu două camere – cu 249 de euro. Chiria medie pentru un apartament cu trei camere era de 351 de euro, iar pentru patru camere – 453 de euro pe lună. 

La Iaşi, chiria medie era în ianuarie de 188 de euro pentru o garsonieră, de 286 de euro pentru un apartament cu două camere, de 428 de euro pentru trei camere şi 410 euro pentru patru camere. 

În Braşov, o garsonieră se putea închiria în ianuarie cu 196 de euro pe lună, un apartament cu două camere – cu 305 euro, unul cu trei camere – cu 356 de euro, iar cu patru camere – cu 484 de euro. 

În Sibiu, chiria medie pentru o garsonieră era în ianuarie de 178 de euro, pentru două camere – 227 de euro, pentru trei camere – 367 de euro, iar pentru patru camere – de 500 de euro. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite