Judeţul din România unde numărul de joburi disponibile s-a triplat în ultimele şase luni. Cele mai multe oferte sunt în domeniul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Numărul de joburi dedicate persoanelor din judeţul Dolj este în prezent de trei ori mai mare decât la începutul anului 2022, arată datele platformei de recrutare BestJobs.

Astfel, în ultimele 30 zile au fost publicate peste 3.200 de locuri de muncă, 97% din totalul ofertelor active se adresează candidaţilor din Craiova.

De la începutul anului, numărul de joburi disponibile pentru craioveni s-a menţinut relativ constant până în luna mai, când ofertele au început să se înmulţească. Cele mai multe oferte disponibile pe BestJobs pentru locuitorii judeţului Dolj sunt în domeniul medical (aproape 350 de poziţii). 

De asemenea, 10% dintre joburile active sunt în Vânzări, în timp ce aproape 4% sunt în Management. În plus, oportunităţile din domeniul IT, Financiar/Contabilitate, Construcţii, Inginerie, Logistică, HoReCa, Educaţie, precum şi cele din Resurse Umane completează topul. 

Care sunt cele mai bine plătite poziţii 

Potrivit sursei citate, printre cele mai bine plătite poziţii disponibile în Dolj se numără rolul de Programator PHP, cu 1.000 - 2.000 euro pe lună, în medie, Inginer mecanic/Inginer electric, cu o ofertă salarială medie care porneşte de la 1.000 de euro şi poate ajunge până la 1.400 de euro pe lună şi Agent imobiliar, care poate accesa un salariu mediu de 900-1.500 euro pe lună.

Companiile mai recrutează doljeni pentru poziţii precum Specialist Marketing, cu un salariu mediu lunar de 600 - 800 euro, şi Agent vânzări, cu un câştig mediu lunar de 450 - 800 euro. Un Lucrător comercial poate câştiga în judeţul Dolj un salariu net lunar de 400 - 600 euro. 

Unde se pot angaja cei interesaţi

Enel, OMV, Catena, Drogerie Markt, Generali alcătuiesc topul companiilor mari care fac recrutări în judeţul Dolj. Există un număr semnificativ de oferte de joburi şi din partea companiilor locale, precum Ford Romania, NITELA IMPEX (logistică şi distribuţie), SILSMA SERV (import şi distribuţie de produse alimentare) şi Blue Office Trading, care se ocupă de birotică şi papetărie.

Conform datelor din platforma BestJobs, joburile către care se îndreaptă un număr mare de candidaţi sunt în Craiova, unde s-au înregistrat peste 27.200 de aplicări în ultimele 30 de zile, fiind urmat de municipiul Băileşti, cu puţin peste 2.600 de aplicări. 

Domeniul Vânzări se află pe prima poziţie în topul domeniilor de interes pentru candidaţi, cu aproape 16.300 de aplicări, urmat de Management, cu 3.093 aplicări, Financiar/Contabilitate, cu 3.030 aplicări, Producţie/Logistică cu 1.256 aplicări şi Inginerie, cu 885 aplicări.  

76% dintre ofertele de muncă active pe platformă implică activitate de la distanţă şi sunt în domenii precum Inginerie, IT, Management, Vânzări, Financiar/Contabilitate. Oferta de astfel de joburi este susţinută de interesul crescut al angajaţilor, care aplică într-o măsură mai mare la poziţii care promovează flexibilitatea.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite