Jobul de vis. Grecia oferă facilităţi celor care se mută să lucreze la distanţă din această ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia vrea să profite de succesul său în combaterea coronavirusului pentru a-i încuraja pe oameni să se mute în Grecia şi, în plus, le promite că jumătate din veniturile lor vor fi scutite de taxe, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

„Graţie tehnologiei acum putem alege unde trăim şi muncim”, a declarat Alex Patelis, principalul consilier economic al premierului grec Kyriakos Mitsotakis. Potrivit lui Patelis, „acum Grecia oferă atât facilităţi fiscale cât şi soare”.

Guvernul de centru-dreapta condus de Mitsotakis vrea să îi atragă înapoi pe investitori după patru ani de politici mai puţin prietenoase cu mediul de afaceri adoptate de precedentul guvern de stânga.

Atragerea străinilor şi inversarea fenomenului de fugă a creierelor sunt considerate cruciale pentru a stimula performanţele economice, după un deceniu de criză a datoriilor care a şters aproximativ 25% din PIB-ul Greciei.

Prin noul său plan de stimulente, guvernul grec se concentrează simultan şi pe Marea Britanie şi pe angajaţii sau liber profesioniştii care ar putea fi obligaţi să plece din Marea Britanie din cauza Brexitului.

În prezent, Grecia aplică o cotă de impozitare de 44% pentru câştigurile mai mari de 40.000 de euro.

Noile facilităţi vor fi valabile, pentru o perioadă de maxim şapte ani, muncitorilor care vor să îşi mute baza impozabilă în Grecia, indiferent de naţionalitate şi tipul de muncă. Oferta va fi valabilă şi grecilor care trăiesc peste hotare dacă se reîntorc acasă.

Grecia are deja un program destinat atragerii investitorilor înstăriţi printr-o cotă unică de impozitare pentru cei care se califică şi sunt dispuşi să îşi mute rezidenţa. De asemenea, Grecia are o rată de impozitare redusă pentru pensionarii străini.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite