Italia va investi în fabrica Enel pentru a stimula producția de panouri solare

0
Publicat:

Italia va investi în Enel, care deschide o nouă fabrică de panouri fotovoltaice în Sicilia, sprijinind planul acesteia de a crește producția și de a deveni principalul loc din Europa pentru panouri solare, a declarat sâmbătă premierul Giorgia Meloni.

foto panouri fotovoltaice
Italia va investi în fabrica Enel pentru a stimula producția de panouri solare

„Există 90 de milioane de euro (97 de milioane de dolari) pentru acest proiect din Planul național de redresare și reziliență (PNNR)... ceea ce va permite consolidarea actualei fabrici și înființarea unei noi linii de producție, a declarat Meloni la finalul vizitei sale la uzina 3Sun, în orașul Catania.

Pariul nostru este ca Catania să devină unul dintre cele mai importante centre de producție de panouri solare”, a adăugat ea.

Capacitatea de producție existentă a fabricii, de aproximativ 200 de megawați (MW) pe an, urmează să se extindă la 3 gigawați (GW) până la sfârșitul acestui an, cu o întârziere de șase luni față de ceea ce a fost anunțat inițial de Enel în 2022.

Meloni a declarat că obiectivul este de a crea 700 de noi locuri de muncă până la sfârșitul anului 2024 și alte 1.000 indirect, în companiile care lucrează cu centrala 3Sun.

Proiectul de creștere a capacității fabricii vine în contextul în care Uniunea Europeană încearcă să accelereze trecerea la sursele de energie regenerabilă și să pună capăt dependenței sale de gazul importat din Rusia.

Meloni, care a preluat conducerea în octombrie 2022, s-a angajat să stimuleze energiile regenerabile în sudul țării pentru a încerca să remedieze decenii de subdezvoltare.

Vrem și trebuie să fim competitivi în acest sector în comparație cu jucătorii asiatici”, a declarat Meloni sâmbătă.

În ianuarie, Enel a obținut un pachet financiar de 560 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) și de la un grup de bănci italiene, condus de UniCredit, deschide o nouă filă, pentru a extinde site-ul.

Alte fonduri pentru uzină vor proveni din fondul de inovare al Uniunii Europene pentru proiecte de tehnologie verde.

Grupul energetic poartă, de asemenea, discuții cu potențiali investitori cu privire la o eventuală vânzare a până la 50% din fabrică, au declarat sursele.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite