Isărescu: România nu a fost pregătită să intre în Uniunea Europeană în 2007. Dar, dacă nu o făceam atunci, nu ştiu dacă mai intram

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Isărescu a negociat anul 2007 pentru aderarea la UE, dar pregătirile necesare trebuiau făcute de guvernele următoare, respectiv Năstase şi Tăriceanu    FOTO  Mediafax
Isărescu a negociat anul 2007 pentru aderarea la UE, dar pregătirile necesare trebuiau făcute de guvernele următoare, respectiv Năstase şi Tăriceanu    FOTO  Mediafax

România nu a fost pregătită în 2007 să intre în Uniunea Europeană (UE), a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, precizând că a fost avertizat încă din perioada în care a fost premier despre acest lucru, de către fostul şef al Comisiei Europene, Romano Prodi.

El a adăugat că îşi asumă responsabilitatea pentru aderare, pentru că el a negociat-o, spunând că nu ştie dacă după 2007 România mai intra în UE.

„Adevărul e că noi nu am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană în 2007. Am liberalizat contul de capital în condiţiile de inflaţie mai mare dar, dacă nu intram în 2007, nu ştiu dacă mai intram şi pentru asta îmi asum toată responsabilitatea, că eu am negociat ca premier anul 2007 cu Romano Prodi şi m-a avertizat de atâtea ori că nu suntem pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană. S-a făcut pasul acesta“, a spus Isărescu.

Isărescu a făcut aceste afirmaţii la finalul unei conferinţe organizate vineri seară, la Festivalul „Dilema Veche“, care se desfăşoară la Alba Iulia.

Isărescu, care este şi membru al Academiei Române, a susţinut, o conferinţă cu tema „Parcursul economiei româneşti şi a BNR către modernitate şi către Europa“.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite