Isărescu: Leul rămâne o monedă mai stabilă decât cele din regiune. Monitorizăm o posibilă manifestare a unui nou val pandemic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
isarescu

Probabilitatea ridicată de manifestarea unui noul val pandemic trebuie avută în vedere şi intră în zona de monitorizare a Băncii Naţionale a României (BNR) a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, precizând că leul rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune.

"Nu am pierdut încrederea în activitatea economică şi nici încrederea societăţii, şi, pe de altă parte, deprecierea cât s-a manifestat, a ajutat la corecţia treptată a deficitului extern. Sau ajută. După mişcările din anul precedent, care au arătat leul mult mai stabil decât monedele cu care ne comparăm, începând cu primăvara acestui an, celelalte s-au mai apreciat, apoi s-au repreciat, excepţie face coroană cehă. Leul rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune.

Cursul valutar rămâne un indicator la care întreaga societate se uită ca indicator de stabilitate şi de încredere, adaugă el.

"Evoluţia încurajatoare a situaţiei medicale a permis relaxarea restricţiilor în prima parte a anului. Totuşi, probabilitatea ridicată de manifestarea unui noul val pandemic trebuie avută în vedere şi intră în zona de monitorizare a Băncii Centrale a României. Ridicarea majorităţii restricţiilor şi refacerea încrederii au susţinut revenirea activităţii economice într-un ritm alert. Practic, din trimestrul I, mai degrabă spre sfârşitul trimestrului I, s-a schimbat poziţia ciclică a economiei, ajungem din nou într-un surplus, ca să spun aşa, al cererii, deocamdată mic, tolerabil", a adăugat Isărescu.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite