Isărescu: BNR nu joacă la păcănele aurul României. Vom trimite Parlamentului opinia referitoare la repatriere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională a României urmează să trimită Parlamentului opinia sa referitoare la repatrierea aurului, guvernatorul Mugur Isărescu spunând marţi că rezerva de aur a României este rezervă, nu o investiţie, iar BNR nu o joacă la păcănele.

„Vom avea o şedinţă a Consiliului de Administraţie. Vom trimite Parlamentului opinia băncii naţionale referitoare la repatrierea aurului”, a anunţat Mugur Isărescu.

El a precizat că va explica mai bine ce este rezerva de aur şi că rolul ei este acela de a reduce costurile de finanţare, nu de a o juca la păcănele.

„Vom încerca să explicăm cât mai bine ce înseamnă rezervă, pentru că, din păcate, s-au plimbat multe idei pe lângă subiect, ca să fiu delicat. Ideea că rezerva trebuie să-ţi dea un câştig este mai mult sau mai puţin pe lângă subiect. O pui deoparte pentru momente deosebite, pentru credibilitate. Rezervele reduc costurile de finanţare şi aduc mai multe avantaje. Rezerva este rezervă, nu o investiţie, nu o jucăm la păcănele. Am mai spus asta, nu jucăm la păcănele aurul României”, a afirmat Isărescu.

Luni, Senatul a adoptat proiectul de lege iniţiat de preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, şi de senatorul Şerban Nicolae, prin care BNR este obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută în Londra, la Banca Angliei. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite