Ion Sterian, directorul general Transgaz, a fost desemnat „Personalitatea anului în energie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Sterian Transgaz FOTO gov.ro
Ion Sterian Transgaz FOTO gov.ro

Ion Sterian, directorul general Transgaz, a obţinut Premiul „Personalitatea anului în energie”, la Gala Financial Intelligence 2020.

În 2020, cu Ion Sterian la conducere, Transgaz a finalizat gazoductul Ungheni-Chişinău şi un proiect de investiţii care depăşeşte graniţele naţionale – prima fază a conductei BRUA. În 2020, Transgaz finalizează proiecte de investiţii în valoare de 1,1 miliarde de euro.

La ceremonia care a marcat finalizarea obiectivului de investiţii BRUA – faza 1, Ion Sterian a spus: „Prin finalizarea primei faze a Proiectului BRUA, proiect inclus pe lista actualizată a proiectelor de interes comun ale Uniunii Europene, Transgaz şi-a îndeplinit misiunea de a creşte şi dezvolta nivelul de securitate energetică a României, şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte creşterea nivelului de interconectare a României”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la ceremonia care a marcat finalizarea obiectivului de investiţii BRUA – faza 1: “„Vă felicit, Domnule Director, pe dumneavoastră şi întreaga echipă Transgaz! Vă doresc mult succes în continuare şi aştept veşti la fel de bune şi despre alte iniţiative care să apropie România de statutul de hub energetic regional”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite