Iohannis, despre majorarea pensiilor şi alocaţiilor: Nu e posibil să împarţi bani care nu există

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu se poate ca pensionarii şi copiii să plătească nota de plată pentru pandemie şi recesiunea economică, însă nu este posibil să împarţi bani care nu există.

Întrebat ca mediator cum va acţiona pentru a fi respectate de către Executiv legile promulgate cu privire la majorarea punctului de pensie  cu 40% şi dublarea alocaţiilor, preşedintele a afirmat: „Nimeni nu şi-a dorit această pandemie. Absolut nimeni nu cred că şi-a dorit pentru România o criză economică. Dar epidemia a venit şi a apărut şi criza economică. Cred că lucrurile trebuie rezolvate. În paralel, cred că lumea vrea să câştige mai bine şi guvernanţi vor să dea bani mai mulţi oamenilor care au aşteptări mai mari, însă trebuie să existe aceşti bani. Nu e posibil să împarţi bani care nu există. Dacă se reduc veniturile, e clar că nu se pot mări cheltuielile. Totuşi, am spus de la bun început şi mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulţi politicieni care au aceeaşi părere, am spus că nu putem ca pensionarii şi copiii să plătească nota de plată pentru pandemie şi recesiunea economică”.

Preşedintele a subliniat că marea majoritatea a specialiştilor au spus că nu se pot majora nici pensiile, nici alocaţiile şi a solicitat Guvernului să le majoreze cât se poate.

„În ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie se majorează totuşi. Nu vorbim de altceva. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia îşi va reveni, cu siguranţă se vor căuta soluţii pentru majorări ulterioare”, a subliniat Iohannis.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite