Când vor fi plătite pensiile şi alocaţiile majorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Violeta Alexandru FOTO Mediafax Alexandru Dobre
Ludovic Orban şi Violeta Alexandru FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Pensiile şi alocaţiile majorate vor fi plătite la începutul lunii septembrie, au anunţat miercuri premierul Ludovic Orban şi ministrul Muncii Violeta Alexandru.

Primul ministru a solicitat ca, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei de rectificare bugetară, să poată fi adaptat bugetul pentru a putea plăti pensiile mărite.

„În cursul zilei am fost de două ori în locaţii în care există aparatura prin care se tipăresc taloanele. A început activitatea de tipărire. Vă asigur că vom lucra aproape non-stop, în sensul că se va lucra şi în weekend şi cât este necesar astfel încât să ne încadrăm în termen şi pensiile să ajungă odată cu taloane la începutul lunii septembrie”, a declarat ministrul Muncii Violeta Alexandru

Premierul Orban a cerut să nu existe întârzieri. „Am înţeles că există rumori la nivelul unor case de pensii care au transmis către unii pensionari că există risc de întârziere în plata pensiilor”, a spus el.

Ministrul Muncii a precizat că acestea nu sunt justificate.

Ludovic Orban a menţionat că în septembrie trebuie plătite de asemenea şi alocaţiile mărite şi Guvernul trebuie să fie pregătit să facă plăţile la termen.

„O să solicit ministerului Finanţelor alimentarea imediată a contului pentru plăţile datorate pentru măsurile active”, a spus Orban, el enumerând măsurile pentru angajaţii care revin în activitate după şomajul tehnic, pentru cei aflaţi înainte de pensie şi pentru românii întorşi din străinătate, care îşi caută locuri de muncă.

„Noi suntem pregătiţi, ne lipsesc fodurile pentru a efectua plăţile, toate dosarele au fost verificate”, a răspuns ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Deci asta e prioritate zero, alimentarea imediată a conturilor astfel încât să putem să facem plăţile către agenţii economici care au formulat solicitări”, a continuat Orban.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite