Tăriceanu îl contrazice pe Dragnea în privinţa fondului de investiţii locale de 10 miliarde de euro

Tăriceanu îl contrazice pe Dragnea în privinţa
fondului de investiţii locale de 10 miliarde de euro

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că sunt numai discuţii „în fază incipientă” în ceea ce priveşte înfiinţarea unui fond de investiţii locale, în valoare de 10 miliarde de euro, contrazicându-l pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, care a anunţat o ordonanţă de urgenţă în acest sens, care să fie aprobată în următoarea şedinţă de Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Constatăm că sunt foate multe unităţi administrativ-teritoriale care dispun de foarte mulţi bani, dar vor să primească bani şi de la buget. Sunt şi localităţi care nu au, vrem să dăm posibilitatea acelor localităţi care nu au posibilitatea de a se finanţa să aibă acces la finanţare”, a declarat liderul ALDE, precizând că varianta de finanţare poate fi una complementară, fonduri europene şi fonduri de la buget.

Călin Popescu Tăriceanu a spus însă că discuţiile sunt într-o „fază incipientă”.

Întrebat de ce este nevoie de înfiinţarea acestui fond, care va funcţiona paralel cu PNDL, în condiţiile în care banii alocaţi acestuia ar fi putut fi distribuiţi marilor proiecte de infrastructură, preedintele Senatului a spus: "Această discuţie este la început, mai multe detalii în momentul de faţă nu pot să vă dau".

Tăriceanu nu a putut preciza de unde ar urma să provină cei 10 miliarde de euro ce ar urma să fie alocaţi acestui fond.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că ordonanţa privind fondul de investiţii locale va putea intra în prima şedinţă a Guvernului. „Este vorba despre investiţii pentru administraţia locală. S-a discutat şi la Neptun, dar bineînţeles că începând din seara aia nu a mai ţinut nimeni minte. În zilele următoare o să vedeţi în detaliu. Este un subiect foarte important, este o chestiune nouă în România. Urmează ca astăzi, mâine să fie finalizat şi sperăm ca în prima şedinţă de Guvern să se adopte OUG, apoi ministrul Finanţelor să vă explice foarte bine”, a precizat Liviu Dragnea. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că bugetul pentru fondul de investiţii locale este de 10 miliarde de euro.

Şi premierul Viorica Dăncilă a spus că proiectul de buget pe anul viitor va cuprinde şi un fond de investiţii locale, prin care localităţile vor putea opta pentru câte două proiecte de finanţare fiecare, pentru canalizare, apă sau renovarea şcolilor. Acest proiect va ajunge joi în Parlament, iar ordonanţa va fi adoptată în prima şedinţă a Guvernului, care ar putea fi stabilită pentru vineri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările