Ministerul Transporturilor schimbă ruta metroului care va ajunge la Otopeni

Ministerul Transporturilor schimbă ruta metroului care va ajunge la Otopeni

Potrivit noii rute, metroul către Otopeni ar trebui să plece din staţia 1 Mai şi nu din Piaţa Victoriei FOTO Eduard Enea

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect normativ prin care schimbă traseul obiectivului de investiţii „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Otopeni”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit modificărilor, linia de metrou ar trebui să plece din staţia 1 Mai şi nu din Piaţa Victoriei, cum prevede traseul iniţial, scrie Mediafax.  Autoritatea va declanşa exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe traseul lucrării.

Astfel, linia de metrou nu va mai porni din Piaţa Victoriei urmând traseul Bulevardul Ion Mihalache – Bulevardul Expoziţiei, ci se va desprinde din Staţia 1 Mai în paralel cu calea ferată Bucureşti-Constanţa şi se va înscrie pe Bulevardul Expoziţiei, apoi pe traseul iniţial.

Faţă de traseul aprobat iniţial, noua rută are unele avantaje, între care – potrivit notei de fundamentare a proiectului – se numără legătura directă între Gara de Nord – Gara Băneasa – Aeroportul Băneasa şi Aeroportul Henri Coandă Otopeni.

Astfel, nu ar mai fi necesară transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor (ca în varianta iniţială), accesul direct al călătorilor în întreaga reţea de metrou prin staţia existentă Gara Basarab, utilizarea staţiilor deja în funcţiune ale Racordului 1 Mai – Griviţa - Gara Basarab - Gara de Nord şi costuri de realizare ale întregii investiţii mai mici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările