Investiţii record făcute de români în noiembrie: cel mai mare administrator de fonduri mutuale a strâns peste 500 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna în care Romgaz (SNG) a intrat la tranzacţionare pe Bursă, Erste Asset Management (AM), cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, a reuşit să atragă subscrieri nete de 550 de milioane de lei (123 de milioane de euro) de la investitori, sumă record pentru piaţa românească.

Pentru comparatie, toate fondurile de investitii romanesti inregistrasera in octombrie subscrieri nete de 316 mil. lei. Plasamentele facute de investitorii persoane fizice au fost de 300 mil. lei, depasindu-le pe cele facute de fondurile de pensii si ceilalti jucatori institutionali (250 mil. lei).

„A fost vorba despre o serie de plasamentele in actiuni, inclusiv prin intermediul fondurilor mutuale din partea administratorilor fondurilor de pensii, pe fondul unor asteptari de evolutii pozitive pe piata de capital din Romania si, in general, in categoria de risc in care este perceputa Romania din partea investitorilor institutionali”, spune Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite