Investiţii de 1.563 milioane de lei pentru transportul şi distribuţia energiei, în 2020

0
0
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) anunţă că, în 2020, în urma unui proces de monitorizare constantă, au fost efectuate investiţii  totale, în reţelele de transport şi de distribuţie a energiei electrice, în valoare de 1.563 milioane de lei.

”În urma monitorizării constante pe care ANRE o întreprinde asupra programelor de investiţii ale operatorilor reţelelor de transport şi de distribuţie a energiei electrice, Autoritatea a constatat că în anul 2020, s-au efectuat investiţii totale în valoare de 1.563 milioane de lei, faţă de o valoare prognozată de 1.572 milioane de lei, ceea ce înseamnă o realizare de peste 99%.”, transmite ANRE.

 Potrivit sursei citate, lucrările de investiţii au avut în vedere, în principal, modernizarea şi dezvoltarea în scopul asigurării funcţionării reţelelor electrice în condiţii de siguranţă,eficienţă şi fiabilitate în conformitate cu standardele de performanţăaprobate.

Conform datelor publicate de ANRE, E-Distribuţie Banat a fost distribuitorul care a avut cel mai mic procent de realizare a investiţiilor (86,6%), iar E-Distribuţie- Muntenia cel mai mare grad de realizare (104,8%).

De asemnea, ANRE afirmă că, a fost permis operatorilor extinderea duratei de realizare a lucrărilor planificate în 2020 până la sfârşitul lunii octombrie anul curent, având în vedere condiţiile dificile generate de pandemia de coronavirus. 

În situaţia în care ANRE va constata neîndeplinirea valorilor planificate, va aplica sancţiuni drastice conform prevederilor legale, care pot fi între 5% şi 10% din cifra de afaceri realizată de operatori în anul 2020.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri